50 Tinten Winst

De donderdagse krachtmeting tussen UVS 5 en Mook 2 werd in een vroegtijdig stadium beslist in het voordeel van de grote buur. Nog voor 10 uur stond er al een comfortabele 3,5 – 0,5 op het scorebord. Een kleine twee uur later was dit verschil tot 2 bordpunten teruggebracht: 2 – 4. Met 4 matchpunten uit 2 wedstrijden heeft UVS 5 zich nadrukkelijk kandidaat voor het kampioenschap gesteld. Ook dit keer kon er niet met het originele team worden aangetreden. Door ziekte van captain Wim de Jong moest een beroep worden gedaan op Erik van Oosterhout, die ook al de maandag ervoor als reserve aan de bak moest in een externe wedstrijd.

De eerste die de vis op het droge had, was Wim Heuvelmans. Hij kende geen enkele moeite op bord 6 met zijn beduidend mindere tegenstander. Maar ondanks een dame voorsprong in een niet te verliezen stelling was Wim pas als derde klaar. Ik mocht zelf als eerste de felicitaties in ontvangst nemen (zie partijverslag hieronder). Na mij was het Ruud van Roosmalen die in een fletse uitgemolken stelling een halfje incasseerde; dat krijg je als een Aljechin weigert en in een afruilvariant terecht komt…

IMG_20141113_212351879 IMG_20141113_212429871
Foto’s: Ruud van Roosmalen

Na Wims punt was het Bert-Jan Boer die de vroege zege veilig stelde. In een druk en open centrum manoeuvreerde hij behendig naar pionwinst, waarna zijn tegenstander nog twee extra pionnen cadeau deed, en niet veel later de handdoek in de ring gooide. Resteerden nog twee partijen om des keizers baard (of misschien wel om de broodnodige bordpunten?). Gelegenheidscaptain Thei van Laanen had zijn handen vol om zijn verdediging op orde te krijgen en te houden. Met zijn zware stukken op de 7e rij geposteerd overzag hij pionwinst van wit. Prompt gingen er nog twee pionnen verloren. Alle reden voor Thei om de hand van de tegenstander te schudden.

Alleen invaller Erik zat op het eerste bord nog te ploeteren om een beter ogende stelling met twee sterke lopers om te zetten in een klinkklare overwinning. De Mokenaar wilde van geen wijken weten, hetgeen Erik verleidde tot een incorrecte afruilvariant. Weg was zijn voordeel. Met luttele seconden op de klok bleef er uiteindelijk een remisestelling op het bord. Eindstand: 2-4 voor UVS 5.


r2

Share

Geef een antwoord