UVS 7 verliest ook zijn tweede wedstrijd

Na de onnodige nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Tornado 3 moest het er nu van komen in de thuiswedstrijd tegen stadgenoot SMB 5. Even leek het erop of er slechts 5 spelers beschikbaar waren, maar Eric Moeri was de redder in nood. Toen Ruth hoorde dat Eric meedeed, had zij de goede suggestie om hem op bord 1 te zetten.

008 024

Redelijk snel had Guus een riante stelling opgebouwd en maakte het dit keer vakkundig af. Joris redde het niet op het derde bord, stand 1-1. Eric op bord 1 kreeg zijn tegenstander mooi in de tang, derhalve 2-1. Jaap meende de opening eens anders dan anders te moeten doen, resultaat een pion achter en geen rokade mogelijkheid. Langzaam werd de druk op zijn stelling groter. Een alles of niets aanval werd, jullie raden het al, niets. Stand 2-2.
Ruth en Jos waren nog volop in de strijd. Met weinig tijd op de klok en een pion achter redde Ruth het niet. Met nog veel stukken op het bord leek de partij van Jos minstens remise op te kunnen leveren. Voor mij onverwachts zag ik Jos zijn tegenstander feliciteren en was daarmee een 2-4 nederlaag een feit.

r2

Share

Geef een reactie