Kunst van Eugenie Heesen

Het idee om Eugenie te vragen een werk van haar af te staan om de kale muur in de schaakzaal enigszins aan te kleden, kwam van Marcel. Zo snel mogelijk na de opmerking van Marcel heb ik het idee met Eugenie besproken. Eugenie: “Eén werk aan zo’n lange muur, dat kan niet! UVS verdient meer. 26 jaar heb ik altijd met veel plezier de schaakavonden bezocht en ik wil UVS daarvoor bedanken.” Daarna voelden de gesprekken zoiets als wat rond het Nederlands voetbalelftal gebeurde wat betreft de opstelling. De lange muur werd uiteindelijk verdeeld in 2 parten en op beide parten moest iets geheel anders komen. De verdeling schommelde tussen 1-2, 3-4, 5-3, 5-2 etc. Uiteindelijk werd het 5-2. De zoektocht naar welke werken het dan moesten worden, nam behoorlijk wat tijd in beslag, mede doordat mijn compositievoorstellen absoluut niet strookten met de ideeën van Eugenie. En de kunstenaar moet je niet teveel tegenspreken. Uiteindelijk heeft Eugenie de werken uitgezocht en exact aangegeven hoe ze opgehangen moesten worden. Maar dat was nog niet genoeg. Ook kreeg ik nog 10 werken mee om te verdelen onder de leden van UVS.

Hoe gaan we de werken verdelen? Ik dacht het als volgt te doen: Maandag 17 november zullen we de werken uitstallen. Er zal een intekenlijst op tafel komen te liggen. D.m.v. loting zal er een kiesvolgorde bepaald worden. Buiten deze volgorde valt Marcel. Hij mag, als hij ook ingetekend heeft, als eerste een keuze maken. Indien er veel belangstelling voor de werken is, dan mag ik Eugenie bellen voor nog een paar extra werken.

018 019
020 021
Share

Geef een reactie