Eerste periode

Huidig clubkampioen Joost Retera heeft met 3½ uit 5 de eerste periodetitel voor zich opgeëist en zich daarmee geplaatst voor de kampioensgroep in de 4e periode. Hij bleef naaste concurrenten Hans Klip en Jaap Houben (ook 3½ uit 5) net voor op weerstandspunten. Opvallend is de degradatie uit de A-groep van Anton van Rijn.

In de B-groep hebben Tsjisang Cheung (4½) en Ruud van der Spoel (4) de oversteek naar de A-groep afgedwongen. Onderin ging het aanstormend talent Jorik Quint niet voor de wind. Hij gaat voorlopig samen met Pepijn van Erp de C-groepers het leven zuur maken.

Lambert Hofman

Lambert Hofman

In de C-groep bleken Michiel de Kruyf en Wouter Dinjens te sterk voor de rest. Terugkeerder Justin Sewalt moet kennelijk nog even wennen en gaat het samen met Lambert Hofman een trapje lager proberen. Nieuw op de club (en in de C) is Max van de Pavoordt.

Jasper van Dalen timmert hard aan de weg en gaat samen met Frans van Baardewijk van D naar C. Onder in de D hebben Wim Krabbendam en Bert-Jan Boer het vege lijf niet kunnen redden. Opvallend is dat Klaus Wüstefeld zich maar net heeft weten te handhaven.

In de E werd Ruud van Roosmalen bekerloos kampioen, op de voet gevolgd door promovendus Wim de Jong, die trouwens net promovendus af is. Nieuw lid Ron van Dijk wist zich na loting te handhaven, ten nadele van Frans Nijenhuis. Nieuw lid Tom Koolen, die ‘inviel’ voor de nog steeds geïndisponeerde Jan Zwikker, zal een nieuwe start maken in de G.

In de F heeft Dimitrij Lintchuk eindelijk spijkers met koppen geslagen en bleef samen met Tobi van Scheijndel de rest een vol punt voor. De nieuwe penningmeester, Wim van den Broek, had het kennlijk te druk met het innen van de contributie om zich te handhaven en laat zich gebroederlijk met Guus Leufkens afzakken.

In de G waren Erick Moeri en Jos Buijs duidelijk te sterk voor de concurrentie. Zodra Valerie Janssen leert om gewonnen stellingen in winst om te zetten (iets wat zelfs doorgewinterde meesters als David Miedema lang niet altijd gemakkelijk afgaat), zal zij binnen afzienbare tijd ook op de deur van de F gaan kloppen. Op eenzame laagte staat Arjan Schoonen, die er na 1 partij al de brui aan gaf om weer plaats te gaan nemen in de collegebanken.

Komende maandag beginnen we aan de tweede periode. De indeling zal zaterdag op de site staan.

Share

Geef een reactie