Nieuwe plug-in

De oplettende sitebezoeker heeft vast al gemerkt dat partijen iets anders worden weergegeven dan voorheen. Pepijn heeft een nieuwe plug-in geïnstalleerd waarmee vanaf nu partijen ook kunnen worden weergegeven en nagespeeld op tablets en smartphones. Naast dit grote voordeel zijn er nog wat kleinere voordelen, zoals allerlei functies die via de velden van het bord beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld heel snel het bord omdraaien door op veld e7 te klikken. Tegenover de voordelen staan wel een paar nadelen:

– stukken kunnen alleen met de Engelse benaming worden aangeduid, dus Nd2 in plaats van Pd2 en Rf1 in plaats van Tf1. Dat zal voor de meeste spelers geen probleem zijn.

– slagzetten (zetten waarbij geslagen wordt) zijn niet te onderscheiden van andere zetten omdat een symbool als x of : ontbreekt. Dat is wel hinderlijk. Pepijn zal kijken of hij nog wat aan de code kan sleutelen.

Naschrift: ik heb het nog niet gezegd of het is alweer opgelost. De stuknamen hebben nu Nederlandse letters en slagzetten zijn voorzien van een x-teken.

Share

3 reacties

  1. Pepijn van Erp schreef:

    Ja, ja, working on it ;-) Die aantekeningen bij slagzetten (‘x’), schaakjes(‘+’) en promoties (‘=’) zitten er al weer in. De stukbenamingen zal ook wel goed komen, vergt iets meer gepuzzel

  2. Jan van de Westelaken schreef:

    Het kost wat, zo’n onderhoudscontract, maar dan heb je ook wat ; ) Good job!

  3. Pepijn van Erp schreef:

    Volgens mij zijn de stuknamen nu ook voor elkaar. Moest er even een stukje code voor toevoegen.

Geef een reactie