Partijstaartvenijn

Mijn eerste partij in het nieuwe seizoen ging kabbelend van start, had een paar golfjes in de middenspel die even snel weer in het niets opgingen, en had er alle schijn van even kabbelend als het begon ook weer te eindigen. Terwijl ik het R-woord al op mijn tong had om de kabbelende avond passend af te sluiten, dacht Wim in onderstaande uitgemolken stelling  met een onschuldige pionnenzet op remise aan te sturen.

Share

2 reacties

  1. Hans Klip schreef:

    Marcel, goed gezien! Want zoals Tim Krabbé schrijft: ‘An obvious, hard to see breakthrough.’ In zijn Open Chess Diary (de recente entry 392 en eerder 322) geeft Krabbé allerlei voorbeelden waarbij een speler deze leuke wending juist miste. De link is: http://timkr.home.xs4all.nl/chess2/diary.htm

  2. Ron van Dijk schreef:

    Ik kwam zojuist online in een identieke situatie terecht met een blok van 4 pionnen waarbij ik zelfs 2 keer de fout in ga. Cruciaal is zet 44 van zwart. Tijdsdruk veroorzaakten daarna blunders van ons beiden, het was een 3 min. partijtje. https://nl.lichess.org/study/6qdypnvD

Geef een antwoord