Eerste partij van 2014-2015

De eerste maandag van het schaakseizoen was weer aangebroken. Een slechte nachtrust gevolgd door een dag hard werken was voorbereiding voor mijn partij tegen Ivar Heine. Onderweg naar “onze” zaal kwam ik Ivar op straat tegen. Samen lopen we verder en kletsen wat over vakanties. Hij is net terug van een sportieve vakantie en had zo graag 3 minuten sneller gefietst, ik ben hard toe aan zon, zee en strand. Met koffie in een stukje karton nemen we plaats achter het bord. Ivar met wit… 1 e4. zoals verwacht. Stiekem had ik graag het Evans gambiet voorbereid maar mijn weekend liet dit niet toe. 1… d5 dan maar, moeten we het beiden maar bedenken achter het bord. Zo doe je wat zetjes en merk ik dat ik toch wel erg moe ben. Gelukkig zie ik Ivar nog een beetje dromen over die fantastische berg die toch net te stijl bleek te zijn om binnen een uur te beklimmen. Dan denk ik de oplossing te hebben tegen die verradelijke aanval door het midden. Df5?? Tja… mijn computer vind dit achteraf niet zo’n slimme zet en ik kan niet anders dan het daarmee eens zijn. Gelukkig droomt Ivar een lange tijd door en durft geen g4 te spelen. De5, afruilen en toen was de spanning er ook meteen vanaf. Vijf zetten later bied ik dan ook maar remise aan en na nog wat bedenktijd wordt dit aangenomen. Tijd voor een analyze van onze 32 zetten en een biertje… een speciale omdat het moet. Ivar is weer gefocust voor zijn partij volgende week en ik zit nu al te dromen hoe lekker dat koude biertje op het strand zal smaken.

Share

Geef een antwoord