Juni

Joost kampioen! Jarenlang had Joost de hoogste rating en jarenlng wist hij de hoge verwachtingen net niet waar te maken. Misschien hebben we Joost niet genoeg geprikkeld. Misschien was het allemaal wat te makkelijk voor hem. Want nu… nu de kampioensgroep het sterkst bezet is sinds de oprichting van UVS, nu weet Joost met een indrukwekkende score het kampioenschap naar zich toe te trekken. Top! Niet minder indrukwekkend is de tweede plek voor Roy – mijn tip voor volgend jaar: Roy kampioen: mark my words!
Verder gebeurde er eigenlijk niet zo veel in de maand juni. O ja, UVS kon even niet in de speelzaal. Ik voel ‘ergens’ dat de Gemeente Nijmegen weer eens in de prijzen zal gaan vallen. De Gouden Eikel of zoiets. Prijs voor de lulligste organisatie die maar wat aanklooit. Ik voel me wel een beetje schuldig aan deze deconfiture: ik heb de laatste keer mijn rekening niet betaald. Jammer hoor: De Ganzenheuvel dicht terwijl de barbezetting net prima op peil was. Overigens leverde het bestuur wel een topprestatie door soepeltjes een vervangende speelruimte te regelen en het schaakmateriaal te heroveren. Petje af!
Verder niks. Ja, Magnus is gevallen. Volgens mij heeft hij wel vier keer verloren in juni. Bovendien heeft hij het enige toernooi van betekenis dat in Noorwegen georganiseerd wordt ook al niet gewonnen. Drama voor die jongen. Maar wij schakers, wij zijn harde jongens. Wij gaan niet bij de pakken neerzitten. Ook Magnus niet. Magnus (is dat niet Noors van Grande?) wint gewoon effe snel een paar toernooien, waaronder het WK rapid en het WK snel. Kijk zo doen wij schakers dat.
Voetballers niet. Voetballers zijn watjes. Duikelaars. Jankertjes. Zielepootjes. Voorbeeld? Nou, die Italiaan is een goed voorbeeld. Schlemilie of zo. Het kakkertje Suarez loopt toevallig met zijn mond open tegen Schlemilie aan. Nou, nou, nou wat een drama! Eerst stort Schlemilie als een stervende zwaan, nee, als een stervende olifant ter aarde. Als hij ziet dat dat niet het gewenste effect heeft springt hij op. Willen we net gerustgesteld terugzakken op de bank (‘gelukkig maar, het is niks’), begint hij als een bezetene zijn shirt van het lijf te rukken en als een dolleman krijsend over het veld te rennen. Linkerschouder ontbloot en met zijn rechterwijsvinger wijst hij keer op keer naar die ontblote schouder. De camera zoomt in: niks te zien. De camera zoomt verder in: ja, ik zie iets, een puist. Nee, een mee-eter. Maar waar is nu die open wond? Waar is dat bloed dat in het rond spuit? Ik zie helemaal geen versplinterd bot uit die schouder steken. En om nou zo’n misbaar te maken om een mee-eter. Dat is toch niet nodig. Dat is gewoon een beetje zielig. En die Suarez is ook al zo’n meisje. Oei oei wat een au au aan mijn tandjes! Nee, incasseren kunnen ze niet die theatermakers die zichzelf voetballer noemen.
Nee, wij schakers zijn de echte bikkels. Kijk maar naar Joost die na jarenlange vernederingen en na jarenlange drooglegging zijn rug recht, kampioen wordt en eindelijk zijn Dalmore mag openen. Of kijk naar Guido die niet mee kon doen met de kampioensgroep, al vrij snel een partij verloor in de Beker, maar die vervolgens netjes alles wint en Bekerkampioen wordt. Joost – is dat niks voor jou: bekerkampioen? Maar het toppunt is toch wel Jeroen. Vanuit de Labrador-opening wordt hij vanuit een gelijke stelling weggespeeld door Lars. En gaat Jeroen dan als een zielig schoothondje op zijn rug liggen janken? Welnee, als een vrolijke Labrador geniet hij van de  prachtige combinaties die hij dan toch maar mogelijk heeft gemaakt. Kijk – dat zijn dus de echte kerels!
Mooie maand, juni. Behalve dan dat retro-gedoe van Menace! “Kleur de stukken zwart…” Wat is dat nou weer voor een rare opgave. We zitten toch niet op de kleuterschool! Nou heb ik dus van die zwarte stippen op mijn beeldscherm. Bedankt Menace!
Ben benieuwd of juli ook zo enerverend wordt…

Share

2 reacties

  1. Pepijn van Erp schreef:

    Grande is weer in vorm!

  2. Menace schreef:

    Een liefhebber die Grande. Staat buiten kijf.
    Was je commentaar niet: “Dat is toch veel te moeilijk!!”
    Ik moet me wel vergissen want wij schakers zijn jankertjes, ja dat zal het wel zijn…

Geef een reactie