Een klap van de molen!

Op de dag dat Oranje de voorrondetrilogie glorieus voltooide, werd er ook nog doodleuk geschaakt in ons tijdelijke onderkomen. Temidden van lallende Oranjefans en meer op het terras vertoevend dan achter het schaakbord, verscheen een voor mij gewonnen stelling op het bord in mijn revanchepartij tegen Lambert (na een recent debacle). Het pleit was al beslecht door stukwinst in het middenspel, maar zwart kreeg toch nog lichte tegenkansen dankzij zijn pionnen op de damevleugel. Als een ware de Jong hielp ik zijn aanvallen hardhandig om zeep en slalomde ik als een frivole Robben door de vijandelijke linies. Daarbij liet ik de kans onbenut om Lambert een klap van de molenwiek toe te dienen (zie onderstaand commentaar). Ik koos, geheel in stijl van het Nederlandse voetbalelftal, voor een dodelijke doeltreffendheid, ook wel bekend als mat. Wat een heerlijckheid!

 

Share

Geef een reactie