Ode aan het schaakspel!

Afgelopen maandag speelde ik voor de beker tegen Lars. Nadat ik me had laten afbluffen in de opening verliep de partij nagenoeg constant: wit had telkens een klein plusje. Rond de 20ste zet kon ik 2 kanten op gaan: de dames er ophouden en een aanval opzetten of de dames ruilen en een iets beter eindspel in gaan. Ik koos voor het laatste waar de eerste optie praktisch wellicht, gezien mijn speelstijl, een betere kans had geboden.

Ondanks het feit dat ik de partij verloor, zat ik te genieten achter het bord. Wat is het schaakspel toch een geweldig spel! Lars kwam met een combinatie en ondanks het gering aantal stukken op het bord stond alles net even op het goede plekkie…esthetische ontroering…

Share

1 reactie

  1. Ruud van der Spoel schreef:

    Schitterende combinatie Lars! Jeroen, ik pink een traantje mee!

Geef een antwoord