Paarden? Overrated!

Vroeger, toen Theo Hommeles (destijds één van de beste vluggeraars van Nederland) nog ‘studeerde’ in Nijmegen, vluggerde ik regelmatig tegen hem. Ik won ongeveer 1 op de 20 partijtjes. Het ergste was dat ik vaak best wel goed kwam te staan (mijn eigen objectieve mening – maar dat is logisch); maar Theo had doorgaans aan een paard genoeg om alles wat hij achter stond terug te winnen en mij ook nog op een originele manier mat te zetten in de laatste seconde. Met David had ik ongeveer dezelfde ervaring. Je zou dus zeggen dat mijn strategie erop gericht zou moeten zijn om zijn paarden zo vlug mogelijk van het bord te krijgen. Dat lukte niet helemaal. Maar ze zijn aan het eind van de partij wel volledig getemd, gekluisterd en verdwaald. Het zijn eerder makke lammetjes.

Share

Geef een reactie