Bekertoernooi 2014

Schaakvrienden,

Het bekertoernooi begint weer binnenkort: 6 ronden Zwitsers, eerste ronde maandag 19 mei; laatste ronde maandag 30 juni. Zie voor een complete beschrijving van de opzet de menuoptie ‘Interne competitie – Beker – Opzet(of klik hier).

Als je je vóór vrijdag 16 mei hebt opgegeven, kun je meedoen. Geef je je later op, dan kan deelname niet gegarandeerd worden. Zie voor de deelnemers tot nu toe: ‘Interne competitie – Beker(of klik hier). De indeling voor de 1e ronde wordt zaterdag gepubliceerd.

Een grote verandering (en hopelijk ook verbetering) ten opzichte van voorgaande jaren is dat we gaan werken met byes: als je 1 of meer ronden niet kunt spelen, en je laat dat op tijd weten, dan krijg je een bye (half punt) en word je voor de betreffende ronde niet ingedeeld. Dit kan alleen voor de ronden 1 t/m 4, het kan niet voor ronden 5 en 6. Als je je afmeldt voor ronden 5 en/of 6, dan scoor je nul punten (en word je voor de betreffende ronde(n) niet ingedeeld).

Ook nieuw is, dat je de partij nog kan spelen op dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag, mits beide spelers daarmee akkoord gaan. De uitslag moet uiterlijk vrijdagavond 24:00 uur bekend zijn bij de wedstrijdleider. Als één van beide spelers per se op maandag wil (of moet) spelen, dan gaat dat voor.

Share

Geef een reactie