Verslag Eindhoven – UVS 1

Onder het motto beter laat dan nooit, hier dan toch nog een beknopt verslag van de competitiewedstrijd in en tegen Eindhoven.

Pim was verhinderd en werd vervangen door Michiel. We waren stipt om 13.00 uur binnen en waren dan ook precies op tijd om het welkomstpraatje van onze gastheer Bas van de Plassche te horen. Er stond veel op het spel, want Eindhoven was nog in de race om het kampioenschap.

Laat ons snel naar de wedstrijd gaan. Michiel werd gewogen en uiteindelijk toch net te licht bevonden. Zijn tegenstander had ook 330 ELO-punten meer…

Lars speelde een leuke pot, die slechts overtroffen werd door een briljante analyse achteraf.

Luuk had een lekker middagje: hij fopte zijn tegenstander en won overtuigend. Anton speelde een aparte pot, dat gebeurt wel vaker dit jaar. Dit keer leek het toch heel lang dat hij ging winnen. Maar helaas, dit seizoen wordt het niet meer voor onze Rijn. Het werd remise. Roy ging met een goed gevoel achter het bord zitten: de laatste 2 potten waren even zoveel punten tegen de IM’s Klip en Miedema. Dus dat varkentje op bord 4 zou wel even gewassen gaan worden. En hoe!! Dit was wat Roy er zelf over te zeggen had:

Soms speel je een partij waarin je allemaal goede en logische zetten doet en die je dan uiteindelijk kunt bekronen met een mooie slotcombinatie voor de overwinning. Na het spelen van zo’n partij vind je het schaken weer leuk en je hebt oprecht het idee dat je er wat van kunt. Nou, ik zou zeggen, koester die partijen want het kan ook anders gaan. Zoals bijvoorbeeld afgelopen zaterdag. Ik kwam in een enigszins saai middenspel terecht wat ik al vaker gespeeld heb en waarvan ik voor beide kleuren wel ongeveer de ideeën ken. Mijn tegenstander besloot langzaam aan zijn plan te gaan werken, terwijl ik om onduidelijke redenen mijn plan verwierp. Het gevolg was dat mijn tegenstander een duidelijk plan had (mij mat zetten), terwijl ik planloos rondschoof. Hij hoefde geen enkele bijzondere zet te doen, en ik zag ze allemaal van verre aankomen, maar ik had geen idee wat ik er tegen moest doen en werd dus uiteindelijk ook mat gezet. Lijkt me duidelijk dat dit een dramatische partij en middag was.

Als team hebben we ons best gedaan om hem tijdens de maaltijd en ook in de analyse achteraf een beetje op te beuren… om hem vervolgens nog een keer of wat gruwelijk mat te pompen in de analyses.

Joost had een soepele overwinning tegen een sterke tegenstander. Origineel spel: SOS-materiaal Joost??

Paul had niet echt zijn dag, hij liet zijn tegenstander wel heel erg ver komen. Toen deze weigerde te winnen werd het uiteindelijk nog remise:

Ik liet me kinderlijk eenvoudig van het bord zetten in een wedstrijd waar ik veel meer van verwacht had, maar zelfs in de analyse werd keer op keer mijn koning uit gerookt. Al met al een krappe nederlaag tegen een kampioenskandidaat. Zowaar niet slecht en het onderstreept dat we als team dit jaar ietwat onder de maat hebben gespeeld.

Zaterdag 10 mei is de laatste ronde, dan gaan we vlammen!!

r8pers

Share

Geef een reactie