UVS 5 bijt zich stuk op Mook

Nog niet eens zo onverdienstelijk heeft UVS 5 zijn Waterloo gevonden in Groesbeek.
Het team was aardig op dreef en alle borden streden voor wat ze waard waren.
4 remises en 4 verliezers leverde dat op, ofwel 6 – 2 verloren tegen Mook.

We kwamen met een verzwakt team opzetten vanwege het belang van handhaving van UVS 4 in de tweede klasse. Die doelstelling is gelukt en als team zijn we ook tevreden met de spreiding van de teams over verschillende klassen.
Dus geen in memoriam, maar met opgeheven hoofd accepteren we ons verlies.
Kasteel 2 trouwens won overtuigend en mag uit 2D naar de eerste klasse promoveren.

Het vertoonde spel was vrij behoorlijk en aan alle borden werd knap weerstand geboden. Met dank aan onze invallers Roel Elbers, Dirk van Nuland en Tobi van Scheijndel, die wisten er nog twee remises uit te halen.
Wim Heuvelmans mocht het op bord 1 opnemen tegen Jan Spoorenberg van Mook. Jan speelde zijn favoriete Caro Kann-opening die Wim knap wist te neutraliseren. Wim was helaas wat onfortuinlijk in het pionneneindspel en verloor, waarop Jan zijn welgemeende complimenten uitdeelde voor het vertoonde spel.

Van mezelf op bord 3 betreur ik het wel dat ik slechts remise uit bijgaande stelling wist te halen. Ik speel met zwart Pc5 wat leidt tot een geforceerde afruil.

1. Pc5 Txc5 2. De2 Dxe2 3. Te2, en wit doet doodleuk Kf1 en haalt mijn voordeel weg. Ik speel nog 4. Lxc5 maar wit doet 4 Lxc6 om de paardvork te voorkomen.
Er ontstond een remise-eindspel met ongelijke lopers ondanks de pion meer.
Voortmodderen met een Fritzvariant was beter geweest: 1…Td8 2.Lxc6 Lxb2 3.Tc2 bxc6 4.Da6 Ld4 5.Txc6 Pc5 Df1 6.Tb8 Tf5 7.Tb2 Kh3+ 8.De8+ Txd5+ etc.

Share

Geef een antwoord