UVS 6 – Wageningen 7

Het zesde team is er op enigszins wonderbaarlijke manier in geslaagd om Wageningen 7 te verslaan. Het ging ongeveer zo. Na een halfuur spelen ging ik eens de borden langs hoe we er voor stonden. Wim had een prima stelling, maar wel met een dame minder. En bij Gunnar ging een paard er zonder pardon vanaf. Een lastige stand, 0-2. Op de andere borden werd nog flink gestreden. Bij Harry stond een pion van de tegenstander op h7 en dat zag er toch best gevaarlijk uit. Roel had een kwaliteit minder, maar in de ban van zijn aanvalskansen gaf zijn tegenstander zijn dame cadeau. Die gaf dan ook meteen op, 1-2. Pas tegen het eind van de avond werden de laatste partijen beslist. Harry had de aanval van zijn tegenstander weten te pareren, en kreeg zelf de overhand. Door allerlei matdreigingen ging er materiaal van zijn tegenstander verloren, en zijn tegenstander gaf toen maar op. Ondertussen was het op het bord van Arjan wederom erg spannend. Zo spannend dat ik mijn eigen partij bijna weer aan het afraffelen was, gelukkig wel met een stuk meer. Op het moment dat Arjan zijn tegenstander mat had gezet (3-2), kon het niet meer fout gaan: 4-2.

001 014

r6pers

Share

Geef een antwoord