UVS 6 gelijkspel tegen Rhenen 2

In de vijfde ronde speelde het zesde in Rhenen tegen het 2e team van Rhenen. Dit team staat 2e in de competitie, dus we wisten dat het een spannend avondje kon gaan worden. Het begon prima met een remise van Roel Elbers, die zijn eerste externe partij speelde. In een pionneneindspel bood zijn tegenstander remise aan, dat hij toch maar aannam omdat het er best lastig uitzag. Daarna volgden een mooie winst van Dimitri op het eerste bord en een verlies van Guus.
Op het 2e bord was inmiddels Harry, wederom ingevallen, goed op dreef. Ikzelf had een ietwat gesloten stelling bereikt waar nog van alles mogelijk was. Het echte vuurwerk speelde zich echter af op het bord van Arjan. Die had een aanval die er gevaarlijk uit zag.
Harry sleepte zoals verwacht een vol punt binnen, wat betekende dat we een punt voor stonden. In mijn eigen partij werd op mijn eigen verzoek tot remise besloten. Dat betekende dat alleen Arjan nog bezig was. Zijn aanval sloeg helaas niet door, en in een dapper gevecht moest hij zelfs het hoofd buigen. 3-3. Met nog 2 wedstrijden te gaan en een 3e plaats zijn er nog volop kansen voor het zesde.

r5pers

Share

Geef een antwoord