Annus horribilis dreigt voor externe teams

Als het tegenzit, zou het zelfs kunnen gebeuren dat de meeste, zo niet alle UVS-teams dit seizoen degraderen (met uitzondering van het 7e dat niet kan degraderen omdat de OSBO geen vijfde klasse kent). Niet alleen doen de meeste teams het bijzonder matig (met uitzondering van het 6e en het 7e, het nieuwe team dat goed van zich afbijt) en bivakkeren ze momenteel in of net boven de reguliere degradatiezone, maar ook doen andere OSBO-verenigingen het niet al te best in de 3e klasse KNSB, waardoor er mogelijk veel teams uit de KNSB zullen degraderen naar de promotieklasse van de OSBO. En dat heeft weer vergaande gevolgen voor de promotie en degradatie in de overige OSBO-klassen. De competitieleider waarschuwt voor versterkte degradatie die doorwerkt in alle klassen:

“Indien de promotieklasse in het seizoen 2014-2015 uit meer dan tien teams komt te bestaan volgt er extra degradatie. Deze zet zich voort in alle klassen van de OSBO. [..] In het meest slechte scenario zou de Promotieklasse straks uit 14 teams bestaan. 10 teams nu, minus de nummers 1 en 2 die promoveren en de nummers 9 en 10 die degraderen. Deze resterende 6 teams worden aangevuld met 2 kampioenen van poule 1A en 1B en 6 degradanten uit de KNSB. Dat betekent dat dan ook de nummers 8, 7, 6 en 5(!) uit de Promotieklasse degraderen. En dat vanuit de 1e klasse ook de nummers 6 en 5 degraderen, vanuit de 2 klasse alle nummers 6 enz.” [Bron]

Alle teams zullen in de rest van het seizoen (nog maar twee ronden, vier voor het 1e) de rug moeten rechten en matchpunten moeten binnenslepen om de huidige negatieve spiraal te doorbreken.

Share

Geef een antwoord