UVS 7 speelt gelijk tegen ASV 11 jeugd

Op een natte vrijdagavond stond de returnwedstrijd tegen ASV op de rol. Het werd slechts een halve revanche voor de nederlaag geleden in Arnhem. Om 19.25 waren er pas 2 spelers van UVS aanwezig, maar om 19.30 uur waren toch alle borden bezet.
Op bord 6 had ASV een oudere “jongere” opgesteld, met witte baard en lang haar in een paardenstaart. Naar eigen zeggen had hij nog nooit een echte wedstrijd gespeeld. Hij hield het krap een uur vol tegen Valerie, het eerste punt. Joris redde het niet op bord 1, Jaap won redelijk eenvoudig op bord 3, stand 2 – 1.
Plots een verschrikte kreet bij bord 4: Ruth gaf haar dame weg. Na van de schrik te zijn bekomen wist zij door verdubbeling van de torens op de f-lijn het initiatief te nemen en een knappe overwinning te boeken. Robert op bord 4 kon een veelbelovende aanval niet doorzetten en moest met een toren minder het onderspit delven.

Winst of een gelijke stand was nu afhankelijk van Rob. In een remiseachtige stand met nog veel materiaal op het bord liep de klok zwaar in zijn nadeel. Met voor Rob nog 3 minuten en voor zijn tegenstander nog ruim 40 minuten op de klok, bood Rob remise aan. Zijn tegenstander dacht hier anders over en zette bekwaam een winnende aanval in. Nadat Rob door de vlag ging konden wij 1 wedstrijdpunt bijschrijven.

002 009
008 010

r5pers

Share

Geef een antwoord