UVS6 (7?) houdt stand tegen jeugd uit Arnhem

Vrijdag 17 januari. Het zesde team van UVS zat vol spanning te wachten op het jeugdteam (9 j) van De Toren. Ook het barpersoneel stond klaar om koekjes en ranja te serveren. Maar het wachten werd steeds langer en langer en ik ging maar eens proberen de teamleider uit Arnhem te bellen. Ik had zijn nummer nog niet ingetoetst of prompt werd ik zelf gebeld. Jan van de Westelaken, met een bericht dat het team uit Arnhem tevergeefs op ons heeft gewacht. Blijkbaar ten onrechte omdat UVS toch echt een thuiswedstrijd speelde. Die avond ging er geen wedstrijd meer gespeeld worden, maar de UVS’ers zijn nog maar even gebleven, er moest sowieso wel geschaakt worden natuurlijk.

Na wat geregel kon besloten worden tot een nieuwe wedstrijd. Het was nog lastig om een volledig team bij elkaar te krijgen. Maar gelukkig zijn er altijd nog invallers en spelers van het zevende die kunnen bijspringen.

Vrijdag 24 januari. Het jeugdteam is er, het team van UVS ook. Hoewel, niet helemaal. Het is 19.30u geweest en er mist nog een speler aan het eerste bord. De klokken worden ingedrukt, ik speel mijn eerste zet en vraag me af waar Harry blijft. 19.45u. De jongen op het eerste bord verveelt zich, kijkt wat langs de borden en drinkt limonade. Voor ik naar de hal loop om even te gaan bellen, zeg ik hem dat zijn tegenstander vast nog wel zal komen. Gelukkig kreeg ik Harry aan de telefoon. Had net gesport, maar zou zijn best doen om zo snel mogelijk te komen. 19.55. Harry is er en speelt 1… d5. Mooi zo , dat levert vast wel een punt op. Hij heeft zijn jeugdige tegenstander inderdaad mat weten te zetten. De invallers van het zevende hebben voor een punt gezorgd dankzij een mooie winstpartij van Jaap. Ruth en Robert hebben dapper gestreden maar trokken helaas aan het kortste eind. Arjan had wederom een goede stelling bereikt en ging dan ook een vol punt halen. En dan mijn eigen partij nog, om te huilen, vooral als je bedenkt dat ik in de opening een stuk had gewonnen. Waarschijnlijk zetten gespeeld die weinig met schaken te maken hebben. Dat dacht mijn tegenstander, hooguit 11 jaar, ook en ging er met de winst vandoor. UVS 6 – De Toren 9(j): 3-3.

007 009
011 006

r4pers

[Naschrift redactie: de jonge tegenstander van Tobi meldde na afloop in de bar aan zijn vader: ‘Ik heb ‘m ingemaakt.’ Die komt er wel. Zie hier het verslag van De Toren.]

Share

Geef een antwoord