UVS7 verslaat koploper Millingen

Wat niemand voor mogelijk had gehouden gebeurde; de eerste overwinning van UVS7! Wat te doen tegen een eerste bordspeler met een rating boven 2000 elo punten? Rob Lubbers wilde deze uitdaging wel aan.

Redelijk vlot scoorde Valerie op bord 6 het eerste punt, zij kon onstuitbaar oprukken met een vrijpion. Joris op bord 4 was met een wilde partij bezig en stond snel ruim voor in kwaliteit. Zijn tegenspeler was bijzonder taai en Joris moest nauwkeurig spelen voor de winst. Tussenstand 2-0. Een ongekende weelde.
Ruth verweerde zich uitstekend: in een nagenoeg gelijke stelling liep zij tegen een vork aan en moest zich gewonnen geven. Rob op bord 1 werd langzaam maar zeker in het nauw gedrongen, verloor twee pionnen en gaf even later op. Gezien het enorme verschil in rating speelde Rob een goede partij. Stand 2-2.

Jaap op bord 3 dacht een licht overwicht te kunnen uitbouwen,maar werd verrast door een eeuwig schaak manoeuvre. Harrie op bord 2 wilde eigenlijk snel naar huis,maar was het langst bezig. Met nog veel stukken op het bord wist hij in de tijdnoodfase het winnende punt binnen te halen: uitslag 3,5 – 2,5 Behoorlijk ontgoocheld aanvaarde het team met gemiddeld ruim 400 elopunten meer de terugreis naar Millingen.

Share

Geef een reactie