Bijna Sinterklaas maar eentje was net iets stouter geweest

Aangezien ik niet zo blij was met mijn partij van maandag moest het nu toch beter… Rond 20.10 beginnen Thei en ik aan onze inhaal partij. 7. Le2 zat niet meer in mijn voorbereiding en blijkbaar ben ik nog steed een beetje wazig. Oeps dacht ik na zet 9… Na 17. Pe6 toch wat langer in de denktank. Tc8 leek me een goede optie maar leek me op gewoon verder spelen. Kan ik echt niet nemen? Jawel, ik zie geen mat maar Thei wint nog wel een kwaliteit terug. Bij de analyse bleek Thei 19…. Dxd6 wel had meegenomen maar ik zag daar spoken. Wie weet wat er ronddwaalt in mijn huis. Achteraf bleek Thei bang te zijn geweest voor Tc8 maar kreeg inplaats daarvan een mooi voordeel terug hoewel geen van ons beiden dat “grote” voordeel duidelijk zag. De discussie wat een blunder is hebben we maar niet herhaald. Thei had 30….Pxd6 gemist en toen duurde het nog enkele zetten voor het uit was. 30. Tf3 en het paard had weer netjes terug gemoeten naar f6 en hoe het dan verder moest wist ik ook niet meer. Uiteindelijk werd de uitslag 0-1 en moet ik Ruud bedanken om eens iets anders te proberen. Wie weet begin ik ooit nog een partij met 1.b4

Share

1 reactie

  1. Lambert Hofman schreef:

    1.b4 … tja Bart … wijsheid komt met de jaren.

Geef een reactie