UVS 6 – De Cirkel 4: 3-3 (12 nov)

In de tweede ronde speelde het zesde in Ede tegen het vierde team van De Cirkel.

Na ongeveer een uur spelen moest Arjan helaas opgeven na een vervelende penning die de dame kostte, 1-0 . Op het eerste bord had inmiddels Dimitri een aanvalsstelling bereikt die er veelbelovend uitzag. Zijn tegenstander bezweek onder de druk en zodoende kon Dimitrij afwikkelen naar een gewonnen eindspel, 1-1. Wim op het tweede speelde een Weense partij waarbij al erg snel de dames geruild werden. Ook de paarden verlieten daarna spoedig het strijdtoneel. Op handige manier wist Wim de rokade van zijn tegenstander onmogelijk te maken en dat leverde 2 pionnen op. Na dreigend verlies van een stuk zag wit het niet meer zitten en gaf op, 1-2. We hadden de voorsprong maar eventjes, want helaas ging Guus in een dappere aanvalspartij ten onder, 2-2. Opnieuw gelijke stand.

In mijn eigen partij ging ik met een pion meer en kansen op winst het eindspel in. Achter mij zat alleen Joris, ingevallen voor het zesde, stug te verdedigen met een stuk minder. Op wonderbaarlijke manier won hij alsnog zijn partij, 2-3.

Nu nog even mijn partij uitspelen, dacht ik, en dan is de winst voor het team binnen. Maar ook als je aan ‘even uitspelen’ denkt moet je geconcentreerd blijven… Blunder, partij verloren, winst verspeeld, 3-3.

42.Ke4?? ( 42.Nd2 Kd5 43.h4 ) 42…Bg6+

Share

Geef een antwoord