UVS7 tegen Mook2 uitslag 1-5

Wederom is het zevende tegen een stevige nederlaag aangelopen. In de politiek is er een gezegde: onder druk wordt alles vloeibaar. In schaaktermen: onder druk komen de fouten vanzelf.
Tot 22.00 uur leek er nog niets aan de hand. Binnen een halfuur echter moesten achtereenvolgens Harry, Joris, Jaap en Rob zich gewonnen geven. Alle hoop op een nog enigszins acceptabele uitslag was gevestigd op Valerie en Ruth. De dames streden met verve voor een goed resultaat. Valerie wist een niet eenvoudig eindspel van wederzijds een toren en drie pionnen tot een goed einde te brengen. Ruth had met 2 pionnen minder het initiatief maar haar tegenstander vond steeds de juiste verdediging. Met nog krap 2 minuten op de klok zette zij een toren op een verkeerd veld en moest opgeven. Valerie en Ruth: wij zijn trots op jullie!!
De gemiddelde teamratings:  Mook 1438, UVS 1199

[red.: hieronder de partij van Valerie, met commentaar van David Miedema]


[red.: zie hier het verslag van Mook]

Share

Geef een reactie