UVS 2 – Het Kasteel

Op zaterdag 2 november heeft de wedstrijd UVS2 – Het Kasteel plaatsgevonden. Na de nipte en zeer onnodige nederlaag tegen Bennekom hadden we iets recht te zetten.
Hieronder staan de verschillende commentaren en partijfragmenten die aangeleverd zijn door de spelers zelf:

Op bord 3 speelde RuudS met zwart tegen de ratinghoogste van Kasteel, Wesley van Nie. Na nog geen 3 uur spelen en 13 zetten was er niet veel meer te beleven en accepteerde de witspeler het remiseaanbod.De stand op de diverse borden beloofde op dat moment een soepele overwinning: Jeroen (bord2), RuudP (4) en Tsji (6) stonden al duidelijk beter, op de overige borden was er sprake van een min of meer gelijk opgaande strijd. In het 4e speeluur tuimelden zoals gebruikelijk de gebeurtenissen over elkaar heen:

Bord 2 en 4 wonnen soepeltjes. Jeroen schreef het volgende over zijn partij op bord 2 tegen Jorik Quint:
Mijn tegenstander koos na mijn d4-opening voor het Hollands, na Pf3 en e6 besloot ik voor het speculatieve gambiet te gaan dat volgt na e4!? Mijn tegenstander kende het gambiet denk ik niet, want hij besloot de pion direct terug te geven. Ik kon vervolgens met wit een solide aanvalspartij opbouwen waar ik een kwaliteit won en vervolgens nog even moest uitkijken, maar kon afwikkelen naar een gewonnen eindspel. Einde commentaar van Jeroen.

Op bord 4 won RuudP zijn partij als volgt (commentaar van Ruud zelf):


Onze borden 5 en 6 lieten zich in het 4e speeluur flessen: Thomas liet zich in een gelijke stelling in 2 zetten mat zetten; op bord 5 weigerde Tsji de genadestoot toe te brengen en verloor.

Daar stond tegenover dat Arno op bord 8 een meevaller had. Hij schrijft het volgende:
Ik vreesde op bord 8 een zwakkere speler te krijgen. Dat is lastig omdat er dan van je verwacht wordt dat je wint. Nu bleek het Kasteel een van hun betere spelers op het laatste bord gezet te hebben, waardoor we ongeveer van gelijke sterkte waren. Al na 5 zetten was ik op onbekend terrein. Hij ook, wat te zien was aan zijn ruime tijdgebruik. Toen hij mijn slechte loper ruilde ging ik me wat prettiger voelen. Even later bleek hij mijn matdreiging niet gezien te hebben, waardoor ik hem pardoes mat zette op h7. Overigens was hij anders een stuk kwijt geraakt. Een gemakkelijke middag voor mij. Einde commentaar van Arno.

Stand met nog 2 partijen onbeslist: 3½ – 2½. Maarten (bord 1) en Michiel (7) speelden spannende partijen, waarbij dan weer de een, dan weer de ander de betere kansen leek te hebben. Het pakte helaas op beide borden niet goed uit. Zie hieronder de partij van Maarten met commentaar van hemzelf. Zwart komt in een verloren eindspel terecht, maar het is nog niet zo makkelijk. Dat blijkt wel als zwart op zet 59 een wel heel makkelijke remisekans krijgt……..

Einduitslag na een 5½ uur spelen: UVS 2 – HET KASTEEL  3½-4½.

Share

Geef een antwoord