UVS 6 wint thuis van Tornado 2 (21 okt)

Het zesde van UVS is het seizoen begonnen met een overwinning op het Drutense Tornado 2.

Guus zat aan het vierde bord en was als eerste klaar om een 1-0 voorsprong te laten noteren. Vervolgens ging het bij Gunnar ook de goede kant op. Zijn partij was spannend, maar er werden veel fouten gemaakt. Heel vroeg in de partij gaf hij een pion weg en moest zicht toen op het verdedigen concentreren. Zijn tegenstander heeft geprobeerd aan te vallen maar is daarbij op een gegeven moment het overzicht verloren. Uiteindelijk kon hij zowel positioneel als materieel de overhand krijgen en de partij winnen.
Arjan kon vervolgens melden dat zijn tegenstander op de 20e zet een stuk weggaf om vervolgens de materiële voorsprong om te buigen tot een vol punt. Ook hebben we bij het leeg blijven van het 3e bord Jaap Stork gevraagd om in te vallen. Hij zat juist rustig een vrije partij in het cafégedeelte te spelen, maar twijfelde geen moment om achter te zwarte stukken plaats te nemen. Helaas tevergeefs want hij moest na een lange partij in een toreneindspel de strijd staken. Alsnog bedankt voor de invalactie Jaap!
Vervolgens zaten alleen Wim en ik nog te spelen bij een stand van 3-1. Bij Wim (bord 1) kwam een opening van wit met Pf3 en leverde na 10 zetten een stelling op die ontstaat in het aangenomen damegambiet. Na het cadeau doen van een pion op de e-lijn verdween de dreiging op de koningsvleugel.
Na afruil van de dames, door zwart afgedwongen en het weggeven van de pion op de a lijn wist zwart een gewaagde poging van wit om binnen te dringen in de zwarte stelling af te sluiten met materiaalwinst; een toren tegen een paard. Daarmee werd de 4-1 stand bereikt en was de winst voor UVS 6 verzekerd.
Daarna zat ik zelf nog te spelen in een verloren stelling, en vervolgen verloren partij. Maar wel met de gedachte dat de eerste wedstrijd gewonnen was.


[red.: zie hier het verslag van Tornado.]

Share

Geef een antwoord