UVS4 in eigen huis te zwak voor Bennekom 2 (3-5)

Afgelopen maandag 21 oktober werkte UVS4 zijn eerste competitiewedstrijd af in de 2e klasse. We hadden een hoop uitvallers, waardoor we in enigszins gewijzigde opstelling begonnen aan een zware klus. Dit jaar mag ik weer teamleider zijn. Een week tevoren had ik mijn team al een slechte dienst bewezen door op dinsdag me in de stromende regen naar de Thijmstraat te begeven en vooruit te spelen bij SMB; in de vierpionnenaanval werd ik in twintig zetten van het bord geschoven (bord 7). Gelukkig kreeg ik na afloop nog even schaakles …

We begonnen dus met een 1-0 achterstand aan de wedstrijd. Op bord 1 had ik Lambert neergezet, die me te kennen gaf dat ik hem toch met wit op moest stellen als hij meer dan een halfje moest scoren (dan kan hij zijn baviaan op het bord brengen). Nu hield hij uiteindelijk knap remise met een paard tegen drie pionnen in een nijpend eindspel tegen een tegenstander in tijdnood.

Dat ik Lambert niet zijn zin had gegeven, kwam dan weer doordat zijn medebestuurslid Jan (bord 2) als invaller insisteerde op de witte stukken, waar hij jammer genoeg geen succes mee had. Jan speelde zijn favoriete opening, maar zijn tegenstander speelde de allerbeste tegenvariant, waardoor Jan niets voor de pion kreeg en vakkundig naar het einde werd gemanoeuvreerd en uiteindelijk door de vlag ging. Op bord 3 was Wim Krabbendam bezig aan een prima partij, die hem echter veel tijd kostte, waardoor een gewonnen eindspel van loper tegen paard verloren ging. Toch moedig gestreden Wim!

Op de lagere borden ging het gelukkig beter. Op bord 4 maakte voormalig clubkampioen Jan Zwikker (1954!) zijn externe debuut. Hij bleek nog steeds prima te kunnen schaken. Hij boog een moeilijk toreneindspel in een gewonnen stelling om en kon heel tevreden zijn (1-0). Frans van den Hooven (bord 5) sloeg na overleg een remiseaanbod af. In het eindspel werd een blunder hem echter jammer genoeg fataal (0-1). Ruud van Roosmalen (bord 6) hield met zwart knap remise met een pion minder. Ten slotte viel Thei van Laanen prima in op bord 8: zonder erg veel moeite won hij met wit zijn partij.


 

De teamleider van Bennekom vond achteraf dat ze hadden gemazzeld met de afloop van de partijen van Wim en Frans, anders had het zo 4-4 kunnen worden. Kortom, jammer maar er liggen zeker mogelijkheden voor UVS4. Het seizoen is nog jong!

Share

Geef een reactie