UVS bord 7 wint tegen Zutphen (21 okt 2013)

Dit is géén teamverslag. Iemand anders zal het verslag van deze wedstrijd wel verzorgen. Je moet dit bij dat verslag denken als aanvulling bij het commentaar op bord 7.
UVS 3 verloor maar net van het sterke Zutphen 1 met 4½-3½. Helaas, want er werd hard geknokt en op sommige borden werd (je zou haast zeggen “ten onrechte”) verloren. Mijn partij werd gelukkigerwijze (terecht dus) gewonnen, natuurlijk met enige medewerking van mijn tegenstander, want daar moet je het natuurlijk van hebben. Je speelt immers niet op je eentje. Ik geloof niet dat iedereen geïnteresseerd is in mijn gehele partij, maar ik wil toch even de beslissende stand tonen. Geen spectaculaire combinatie, maar toch wel leuk.

 

 

Bord 7

Klaus Wüstefeld
         –
Teun Michels

Zwart dacht dat een paardenruil op e5 gunstig voor hem was, maar hij had niet verder gekeken dan die ruil. Als hij één zet verder gekeken had, zou hij het niet gedaan hebben. Tot mijn vreugde kon ik nu 13.d3-d4 spelen met als resultaat de bijgevoegde stelling. Het leuke van de stelling is dat hij altijd voordeel oplevert voor Wit. In eerste instantie dreigt Wit met Le5x en kan (als de Dame weggaat) ook nog Lf6x spelen. Natuurlijk is zwart nog aan zet en kan hij het ergste voorkomen, maar toch blijft steeds de pionwinst en/of een sterk centrum voor Wit. Dat was dus minstens een vette remise voor mij of misschien zelfs winst. Toch vocht Teun als een leeuw en ik vreesde, dat ik voor de winst flink wat uren en zweetdruppels moest doorkomen. Toen gaf hij pardoes een paard weg, jammer voor hem, maar leuk voor UVS en ik had verder een relaxte avond. Die Teun was wel een aardige man, die fysiek in zijn leven toch wel het een en ander had meegemaakt. Hij trilde met zijn handen, dat was echt niet van de zenuwen.

Share

Geef een antwoord