Zomerschaak

Wie het niet kan laten en ook in de zomermaanden juli en augustus met de houtjes wil blijven schuiven, kan op meerdere plekken terecht:

1. Café St. Anneke, Annastraat 55, Nijmegen

Op de maandagavond is in café St. Anneke op de Annastraat altijd wel een stel UVS’ers te vinden dat zich vermaakt met snel- en doorgeefschaak. Of daar ook enige vorm van organisatie achter schuilgaat, is mij niet bekend. Een kwestie van aanschuiven.

2. Café Anneke, Kasteellaan 2, Wijchen

Ook op de maandagavond. Uit de flyer: ‘In de zomermaanden juli en augustus wordt dit jaar voor de zeventiende keer het zomerschaken van schaakclub Het Kasteel georganiseerd. Onder het genot van een koel drankje en gezellige achtergrond muziek wordt ook dit jaar weer om de zomerschaaktitel gestreden. Jong en oud, grootmeester en huisschaker, iedereen is welkom! Daarbij is het zomerschaken helemaal gratis.’

Programma:

1. Ma 01 juli: Vluggertjes (5 min. pppp 9 partijen)
2. Ma 08 juli: Snelschaak (10 min. pppp 6 partijen)
Ma 15 juli: Let op! GEEN ZOMERSCHAKEN ivm Zomerfeesten
3. Ma 22 juli: Rapid (15 min. pppp 5 partijen)
4. Ma 29 juli: Vluggertjes (4 min. +2 sec per zet pppp 9 partijen)
5. Ma 05 augustus: Snelschaak (7 min. +5 sec per zet pppp 6 partijen)
6. Ma 12 augustus: Rapid (12 min. +5 sec min. pppp 5 partijen)
7. Ma 19 augustus: Vluggertjes (5 min. pppp 9 partijen)
8. Ma 26 augustus: Slotfestival (4×5, 2×10, 1×15 min. pppp) Ook dit jaar met Bonus (dubbele punten!!) Prijsuitreiking aansluitend.

3. Montessorischool ‘De Triangel’, Zanddonk 1, Beuningen

Op de donderdagavond organiseert SV Koningswaal m.i.v. 4 juli weer een zomerschaakcompetitie: ‘Iedereen is welkom en de deelname is kosteloos. De catering is in eigen beheer en consumpties zijn tegen uiterst schappelijke prijzen verkrijgbaar. Kortom, een prettige manier om de zwoele zomeravonden door te komen en vrijblijvend kennis te maken met de schaakvereniging! Het speeltempo varieert. Van vluggertjes (5 minuten per persoon per partij) tot rapid (15 minuten pppp). Vanzelfsprekend kunnen er partijen in normaal tempo gespeeld worden. Alles is in overleg mogelijk.’

Share

Geef een reactie