Kampioensgroep en beker

Na de inhaalronde is er meer tekening in de strijd gekomen. Nu Hans Klip zijn uitgestelde partij tegen Pepijn heeft gewonnen, is er een reële kans dat hij verdergaat met waar hij in 1983 (dertig jaar geleden!) mee was opgehouden toen hij UVS verruilde voor SMB, namelijk clubkampioen van UVS zijn. Dan mag hij natuurlijk in de slotronde geen steekje laten vallen tegen Anton van Rijn, want dan zijn de rapen gaar en kunnen we op de feestavond getuige zijn van een beslissingswedstrijd. En dan zou het zomaar kunnen dat Guido van Mierlo met de kampioensbeker in zijn koffer naar Engeland afreist…

 
Klip, Hans
(2361)
 
 
 
 
1-0
 
Bloemendaal,
Robert (1881)

 

Het is misschien wat veel gezegd om te stellen dat de beker al bij voorbaat vergeven was, maar het moet wel heel raar lopen wil David Miedema niet op de lijst van bekerwinnaars worden bijgeschreven. Adel veplicht, met een UVS-rating van 2354 (meer dan 300 punten meer dan de hoogstgerate bekeraars) mag je niet anders verwachten. Misschien dat Ruud vd Spoel (1978) tijdens de slotronde nog voor een stunt kan zorgen…

Share

Geef een antwoord