Notatieplicht in komende externe seizoen

Gewone stervelingen (intern en UVS 3 t/m 6) zijn inmiddels vertrouwd met het nieuwe speeltempo van 1:40 + 10 en weten dat ze niet meer hoeven te noteren indien ze minder dan 5 minuten op hun klok hebben (of hebben gehad). Voor onze toppers (UVS 1 en 2) zit er komend seizoen echter een addertje onder het gras. Nu de KNSB overstag is, zullen ook zij het nieuwe Fisher-tempo gaan hanteren in de externe, en wel volgens de regel:

40 zetten in 90 minuten + 30 minuten voor de rest van de partij met een bijtelling van 30 seconden per zet vanaf zet 1

Omdat het hier om een tempovariant gaat waarbij men er per zet 30 seconden (of meer) bij krijgt, blijft de notatieplicht te allen tijde van kracht, dus ook als men minder dan 5 minuten op de klok heeft. Streepjes zetten is er niet meer bij, ook met maar 10 seconden over dient er leesbaar genoteerd te worden. De regelgever vindt die 30 seconden extra kennelijk ruim genoeg om aan de notatieplicht te blijven voldoen. Dit regime zal ook in de promotieklasse van de OSBO worden gehanteerd. Iets om in het achterhoofd te houden.

Share

Geef een antwoord