Het zesde sluit competitie af met een 2-4 nederlaag

Voor de slotronde in Arnhem moest worden aangetreden tegen Tornado 2 uit Druten. Harry op bord 1 behandelde de opening iets te nonchalant en kreeg geen kans dit te corrigeren. Jaap, bord 3, speelde een te defensieve opening met de zwarte stukken, na een grote afruil werd tot remise besloten.
Rob en Tobi zaten in stevige tijdnood. Beiden minder dan 5 minuten op de klokken, de tegenstanders nog ruim een uur. Rob’s stelling was niet houdbaar en resulteerde in een nul. Tobi deed, na dat beiden een pion tot dame hadden laten promoveren ondanks de tijdsdruk, steeds de goede zetten en kon een remise bewerkstelligen. Robert verijdelde dat zijn opponent kon rokeren. Hij kon een op het oog mindere stelling ombuigen in winst. Met  zijn toren en dame op de achterste lijn wist hij mat te geven met de vijandige koning midden op het bord. Daar hij  dit seizoen de best scorende speler was met 3 uit 5 ging hij huiswaarts met een doos bonbons. Arjan speelde een gecompliceerde pot, in een optisch gelijke stelling, moest hij zich na enige zwakke zetten gewonnen geven.

(foto: ASV)

[red.: zie ook het verslag op de site van ASV in het weblog ASV-evenementen.]

Share

Geef een reactie