Gesprek met de gemeente over parkeerbeleid

Een bericht voor hen, die per auto naar de clubavond gaan. Het kan zijn dat je als clublid van een sportvereniging je jaarcontributie ziet verdubbelen (of zelfs meer) door het nieuwe parkeerbeleid. Over parkeren heb ik eerder uitgebreid op deze site geschreven. Het kost je ongeveer €2,50 parkeergeld per week (misschien €100 per jaar).
Zelf heb ik bij  de gemeente gepleit voor een speciale clubkaart voor sportverenigingen, waarmee je gratis kunt parkeren. Inmiddels heb ik het antwoord gekregen dat de gemeente doorgaat met haar beleid, omdat het algemeen belang van de benedenstad daarmee gebaat is. Men maakt geen uitzondering voor sportclubs. Ik heb me inmiddels enigszins verzoend met het idee dat die €2,50 dan maar betaald moet worden, maar bij verrassing krijg ik een telefoontje van een organisatie die zich bezighoudt met maatschappelijke belangen. Zij hebben vrijdag 22 maart in de late namiddag (tot 18.30 uur) een gesprek (discussie) georganiseerd, waarbij ook de gemeente aanwezig zal zijn. Dan kan er gepleit worden voor aanvullingen  of veranderingen van het parkeerbeleid. Ik ga daar niet naar toe, omdat die avond UVS 3 een belangrijke wedstrijd speelt. Wie daar wel bij aanwezig wil zijn, kan 026-3714617 bellen en vragen naar Marijn. Die kan verdere aanwijzingen geven.

Klaus Wüstefeld

Share

2 reacties

 1. Klaus Wüstefeld schreef:

  Je kunt nu toch nog met je bezwaren tegen het parkeerbeleid komen, blijkbaar ligt het beleid nog niet helemaal vast : vrijdag 22 maart tussen 17.00 en 18.30 uur, Oranjesingel 42. Aanvulling op Parkeerbeleid
  Het is een debat, vrijdag 22 maart 17.00 -18.30 uur, oranjesingel 42, georganiseerd door “Buzz”, .journalistiek initiatief van de Gelderlander en omroep Gelderland .

  De toegang is vrij, maar er wordt – als ik het goed begrepen heb- gevraagd tevoren eerst te melden, dat je graag wilt komen. Contact “ de BUZZ”: tel. 088-0138865 of redactie@debuzz of persoonlijk met een dame met de naam “ Marijn” 026-3714617.
  Kijk ook eens op http://www.debuzz.nl
  Klaus Wüstefeld

 2. Lambert Hofman schreef:

  Goed initiatief Klaus. Ik ben ook gevraagd om vrijdag 22 maart naar de discussiemiddag/avond te komen, maar ook ik laat de wedstrijd van UVS 3 prevaleren. Indien iemand UVS wil vertegenwoordigen op deze middag/avond, laat het mij dan z.s.m. weten en ik praat je bij en geef je naam door.

Geef een reactie