Van onze man in Middelburg

Geacht bestuur en leden,

Ik had beloofd nog eens het bestuur en de leden te informeren over mijn schaakvereniging in Middelburg.

Wel, om te beginnen er zijn ongeveer 46 leden waarvan er 36 actief spelen. Er is verschil in leeftijd. UVS, schat ik, heeft een gemiddelde leeftijd van tussen 40 en 50 jaar. Middelburg heeft een gemiddelde van 50 en 60 jaar, die is met mijn komst,denk ik, nu wel is verhoogd. We spelen trouwens in een veel te grote zaal die dan ook duurder is. Het schijnt dat het zalenaanbod klein is.

De rating ligt van hoog (2138) naar laag (1054) maar er zijn genoeg tegenstanders voor mij. Tot nu toe heb ik twee partijen verloren en drie gewonnen.

De financiën zijn momenteel niet best, de begroting is geraamd op een kleine duizend euro. Hoe ze er aan zijn gekomen, wordt in april verklaard. Het is ongelijk verdeeld in de wereld, UVS heeft genoeg geld en een te kleine zaal en mijn cluppie nu heeft niet genoeg geld en ruimte over. Er ligt wel contributieverhoging in het verschiet.

Hier wordt met het Keizersysteem gespeeld. Er heerst een merkwaardig fenomeen hier. Als een partij uitgespeeld is, wordt er vaak niet geanalyseerd of er wordt nog een ‘vluggertje’ gespeeld. Maar deze mensen gaan dan niet naar huis maar blijven in de zaal. Wat ze wel doen is rondhangen om de lopende partijen. Soms wel met 7 tegelijk?! Heel hinderlijk. Er wordt echter niet in het café gespeeld.

Wel, dat was een voorlopig verslag. Ik vind het nog niet erg gezellig hier, maar dat wordt sterk beïnvloed door de te grote zaal (een soort Citotoets-opstelling). Maar ja, UVS was dan ook UVS.

Groeten aan allen,
Sjoerd Sytema

Share

1 reactie

  1. Anton van Rijn schreef:

    Leuk om te lezen Sjoerd. Rondhangen om lopende partijen hoort er toch wel eigenlijk bij, vind ik. Maar de een hangt misschien hinderlijker rond dan de ander. Ook wat dat betreft is het ongelijk verdeeld in de wereld ;-)

Geef een reactie