UVS 5 verslaat ASV 9

De opstelling werd afgegeven. ASV was van te voren gewaarschuwd wat parkeren betreft. Eigenlijk wilden we uiterlijk om 24.00 uur klaar zijn, de sluitingstijd van parkeergarage ´de Eiermarkt´. Op het ontvangstplaatje van de UVS-site staat wel mooi dat er ruime parkeergelegenheid is, maar dat is verleden tijd. Op straat vrij parkeren kost je tegenwoordig een bon. Hendrik van Buren kwam als teamchef met een mededeling. Er waren twee nieuwe spelers opgesteld die weinig ervaring hadden met de notatieplicht en het spelen in de externe competitie. Hij vroeg om borden met notaties aan de zijkant. De opstelling kwam niet helemaal overeen met de volgorde waarin de spelers zaten maar na een korte stoelendans konden we beginnen.

Marcel nam het op tegen een van de nieuwelingen en de stelling liep gelijk op, maar hij speelde secuurder waardoor hij als eerste won. Al snel volgde Wim op bord 3 die weer zijn befaamde lijnenspel ontwikkelde gericht op een niet gedekte dame achter een paar pionnen. Ook hij won met een verrassend dameoffer met een pionnetje winst. Thei is nog steeds op wandelvakantie in Laos en werd vervangen door Jan van de Westelaken, onze eeuwige reserve voor de thuiswedstrijden. Jan had de voorkeur voor wit uitgesproken en kwam op bord 2 tegen de teamchef van ASV. Een tamelijk degelijke partij. Zijn tegenstander deed hem een remiseaanbod wat Jan natuurlijk niet weigerde in een compleet gelijke stelling. Per slot stonden we al met 2 punten voor. Ik kreeg ook een nieuwe clublid van ASV die de notatieplicht niet kende. Telkens heb ik hem mijn boekje voorgehouden, waardoor hij meer bezig was met het ontcijferen van de schaaknotaties dan zich te concentreren op het schaken. Het was ook mijn gedachte dat ik moest vermijden dat er een soort koffiehuispartij zou ontstaan. Hij liep eigenlijk al vrij snel vast in zijn eigen stelling. Theo had het het zwaarst van ons allemaal, maar daar zit hij dan ook op bord 1 voor. Zijn tegenstander stond een kwaliteit voor en kon met een wurgende stelling Theo tot opgave dwingen. Tobi heeft Harrie die door een griep plaagstoot geveld was vervangen. Dat was onze laatste troef voor de winst, die we nu hebben uitgespeeld – omdat hij al drie rondes voor UVS 5 is uitgekomen. We wonnen met 4,5 tegen 1,5.

UVS5 heeft hiermee de tweede plaats van de poule bereikt. Stadgenoot SMB 4 verloor een dag later met 3,5-2,5 tegen Doetinchem2. Dit team staat bovenaan met 9 matchpunten en is qua rating de sterkste op papier – de eerste 2 borden zijn 1800 waard – en wordt waarschijnlijk kampioen van klasse 3 D, tenzij wij nog in de allerlaatste wedstrijd roet in het eten gaan gooien.

Share

Geef een antwoord