Mook2 tegen UVS6, uitslag 3-3 of 2,5-2,5 ?

Op Valentijnsdag werd het zesde geacht in en tegen Mook aan te treden. Ter elfder ure moest Robert helaas verstek laten gaan. Ondanks een tijdrovende zoektocht naar een vervanger lukte dit niet. Het weer werkte ook niet mee, geruime tijd fikse sneeuwbuien. Door een winters landschap werd zonder problemen Mook bereikt. Een geluk bij een ongeluk, ook Mook kwam niet verder dan 5 spelers. Mook 1 was aanwezig om tegen een team van onze stadgenoten te spelen, maar via een e-mail had men laten weten wegens extreem weer niet te kunnen komen.

Schrijver dezes kwam al snel een pion in de plus en toen nog een , rustig uitschuiven leverde het eerste punt op.
Wim zag teveel beren (ijsberen?) op het bord. Op de onderste rij werd schaak gegeven, dit kostte hem zijn laatste toren en de partij.
In een ingewikkelde maar op het oog een gelijke stelling besloot Tobi met minder tijd dan zijn tegenstander tot remise.
Rob Lubbers en Arjan waren nog volop bezig. Rob met krap 4 minuten, zijn opponent met ruim een uur op de klok.
Onder druk presteert Rob vaak het beste. Na een uitgebreide afruil had Rob nog een minuut, zijn tegenstander 50 minuten, de gelijke stelling was veranderd in een stelling met 2 pionnen meer voor Rob en de keuze om op een van de vleugels te gaan promoveren. De Mook speler mompelde iets en verdween naar de bar om daar na ruim 15 minuten te laten weten zich gewonnen te geven, Rob zat nog netjes achter het bord.
Voor de winst zou een half punt voldoende zijn. De stelling van Arjan was zeker houdbaar, maar een gedwongen afruil werd noodlottig en dus moesten wij met een gelijkspel huiswaarts.

Share

Geef een antwoord