Zwaarbevochten overwinning UVS 6: 3.5 – 2.5 tegen de Toren 9

Voor ons onverwachts bleek deze wedstrijd niet op 12 maar op 17 december  te zijn gepland. Het begon redelijk desastreus; stonden wij in voorgaande wedstrijden met 2 of zelfs 3-0 voor, nu binnen twee uur 2-0 achter. Robert dacht dat zijn tegenstander heel vriendelijk 2 pionnen cadeau gaf. Na een schaak met een loperoffer was zijn zwarte stelling een ruïne en moest hij opgeven.
De teamleider volgde dit slechte voorbeeld, in een gelijk opgaande strijd speelde hij een toren net naar het verkeerde veld hetgeen een loper kostte en de partij. Arjan kreeg al snel een kwaliteit in de schoot geworpen en speelde de partij bekwaam uit. Wim op bord 2 speelde op de hem bekende wijze, een rustige en degelijke opbouw, langzaam de druk opvoeren en foutloos uitspelen.
Stand 2-2.
Tobi op bord 1 had een in stukken gelijke stelling al stond zijn koning op h8 met alleen een pion op h7 er wat kaal bij, bovendien had zijn tegenspeler veel meer tijd op de klok. Met enige krachtzetten wist hij het derde punt binnen te halen. Alle ogen waren nu gericht op Kwatta of te wel Rob. Remise zou voldoende zijn.
Een gelijke stelling met nog veel stukken op het bord. De Toren-speler moest iets forceren, maar Rob schoof de boel bekwaam dicht, de tijdnoodfase naderde. Dankzij de nieuwe regel (plus 10 seconden per zet) verzamelde Rob steeds meer tijd door telkens een toren heen en terug te zetten, dit tot wanhoop van zijn opponent, die zuchtend in een remise moest berusten.
Share

Geef een antwoord