Afscheid Sjoerd Sytema


Maandag 17 december speelde Sjoerd Sytema voor de laatste keer een officiële partij voor de interne competitie bij UVS. Sjoerd heeft het UVS-bestuur laten weten dat hij UVS gaat verlaten, omdat hij i.v.m. zijn gezondheid en de gezondheid van Foekje, zijn vrouw, gaat verhuizen naar Middelburg. Zij verhuizen naar Zeeland, opdat zij dan vlakbij hun zoon kunnen wonen. Wij vinden het geen fijne gedachte dat Sjoerd gaat vertrekken, maar we weten dat het ook Sjoerd pijn doet. Het liefst zou hij zien dat heel UVS mee gaat verhuizen naar Middelburg. Om nog eens aan te geven hoe bijzonder Sjoerd voor het schaken en UVS is geweest, geef ik hier een – zeker niet volledige – lijst van verdiensten.

Sjoerd Sytema

– is vanaf 1957 bijna ononderbroken lid geweest van UVS
– is vele jaren teamleider geweest
– is van 1975 tot 1983 voorzitter van UVS geweest
– is in de jaren 80 voorzitter van de OSBO geweest
– is lid geweest van de bondsraad van de KNSB
– schreef met regelmaat artikelen voor het UVS tijdschrift “de MeesterZ”
– schreef voor de UVS-site stukjes over het verleden van UVS, getiteld: “ Uit het Verleden Samengesteld”
– heeft ongeveer 3 jaar geleden de gouden erespeld van de KNSB gekregen
– is een van de trouwste bezoekers van de clubavonden van UVS
– organiseert al vele jaren het “Schaken Overdag”
– is sinds 1983 erelid van UVS

Sjoerd, we vinden het jammer dat je UVS gaat verlaten, maar we begrijpen jouw beslissing.

We hopen dat je nog heel lang samen met Foekje van het Zeeuwse leven kunt genieten. En mocht er enig gevoel van heimwee naar UVS zijn, duik dan nog eens in jouw UVS-archief en schrijf ons dan nog een “Uit het Verleden Samengesteld”.

Sjoerd, bedankt namens alle UVS-ers.
[vimeo height=”250″]https://vimeo.com/55989244[/vimeo]

Share

Geef een reactie