Schaakavond met Willy Hendriks bij SMB

Geplaatst op verzoek van SMB

Op donderdag 6 december is Willy Hendriks te gast in ’t Hert. Willy is oud-speler van SMB en heeft onlangs een schaakboek het licht doen zien. Aan de hand van dit boek geeft hij een voordracht en daaraan gekoppelde training, open voor iedereen.

Uit het persbericht van de uitgever: “Afgelopen week is Move First, Think Later, het debuut van Willy Hendriks als schaakschrijver, verschenen bij uitgever New In Chess.
De zin en onzin van diverse methoden om beter te leren schaken worden in dit boek onder de loep genomen.
Tegelijkertijd wil Move First, Think Later ook zelf bijdragen aan beter schaken: bijna alle stellingen die in dit boek voorkomen, worden als opgave aan de lezer gepresenteerd. Uitgangspunt van deze reis door het denken van de schaker zijn de nieuwste inzichten uit de cognitiewetenschap. Die worden aangevuld met de ervaringen van de auteur als schaaktrainer. In dit verfrissende en onderhoudende boek wordt de gangbare schaakdidactiek flink op zijn kop gezet.”

De avond in ’t Hert (Thijmstraat 40) begint om 19.45 uur en duurt tot ca. 22.45 uur. Entree: 5 euro. Er is de mogelijkheid het boek bij de schrijver zelf te kopen!

Share

Geef een antwoord