Mat in 15

Wij kunnen niet verliezen… Dat is natuurlijk de goden verzoeken; maar er valt wel wat voor te zeggen. Zaterdag hadden we onze tweede lange uitwedstrijd; ditmaal tegen Groningen. Denksportcentrum Jannes van de Wal, maar de eerste deuren die we binnen tegenkwamen leken anders vermoeden: Taekwondo Dames en ernaast natuurlijk de heren. Dan ben je er niet zo gerust op wat er gaat gebeuren als er ’n paar afgeschwindeld gaan worden..

Arie trok zich daar niet veel van aan, en trok van leer tegen de Wolga (hij kreeg hulp, maar ’t was snel afgelopen). Dat daar heel wat tactiek bij te pas kwam kun je naspelen; ’t zal niet verwonderen dat er zelfs varianten te vinden zijn waarin Grootmeesters dame tegen twee stukken en twee pionnen geven… Gek was dat Arno kort dezelfde Wolga op ’t bord had, maar dan met zwart! Binnen het uur beklaagde Arno zich bij me dat ie ‘daar’ (doelende op zijn ietwat kreupele stelling) toch eigenlijk niet voor naar Groningen was gekomen. Blij dat ie vasthoudend is gebleven, want zijn tegenstander zocht niet agressief de aanval en de partij verzandde daardoor in remise.
Jeroen had ’t op 3 toch te lastig, maar inmiddels had Arie ’t punt binnen (zie partij) en ging Willem (offer dat niet klopte) met ’n stuk tegen 2 pionnen ’t eindspel in. We stonden dus vóór en zowel bij de bovenste als de onderste 2 moest er nog duidelijkheid komen. Rob stond met de rug wel ’n beetje tegen de muur, Roy had ’n stelling om uit te melken, Ruud zag ik een misschien niet winnende, maar toch bijna, combinatie missen en ik zag zelf ook ’n f-2 schaakje in m’n berekeningen over ’t hoofd. Zowel Rob, Roy als ondergetekende ‘kwamen’ niet verder dan remise en Ruud dronk de beker helemaal leeg. Jammer, 4-4, maar we hadden meer verdiend. Wat ’n verschil met vorig jaar.

Share

Geef een antwoord