UVS 6 begint competitie met gelijkspel

Net als vorig jaar met het vijfde team was de eerste wedstrijd voor het zesde tegen de jeugd van ASV uit Arnhem. Drie talenten waren reeds naar hogere teams doorgegroeid en aangevuld met 3 nieuwe spelers.
Robert Kerkhoven speelde liever met wit op bord 5, maar trof tot zijn schrik dezelfde tegenstander van vorig jaar. Al vlot was hij 2 pionnen kwijt voor een goede ontwikkeling. Toen zijn tegenstander lang rokeerde maar de pion op a7 ongedekt liet, kon hij een mooie mataanval succesvol afronden.
Schrijver dezes moest zich op bord 6 direct verweren tegen een agressieve opening door een jongedame van circa 11 jaar. De rokade werd onmogelijk gemaakt maar na 30 zetten stond een remise stand op het bord. Plots meende zij een beslissende aanval te kunnen plaatsen en zag daarbij over het hoofd dat mijn paard de toren kon slaan zonder enige compensatie. In tranen zocht zij troost bij haar ouders. Na 10 minuten verscheen zij weer aan het bord om haar resterende paard klem te laten zetten. Tussenstand 2-0.
Tobi op bord 2 had een gedegen tegenstander, maar een kwaliteit vóór wist hij deskundig te consolideren. 3-0, nog een halfje voor de overwinning!
Helaas gaf Arjan in gelijke stand een toren kado en daarmee de partij. Harry op bord 1 had een ingewikkelde stelling met nog veel stukken op het bord. Hij leek een beslissende aanval te kunnen beginnen met het binnenvallen van zijn dame. Zij werd echter vakkundig ingesloten en noodgedwongen geofferd voor een loper waarna er geen redden meer aan was. In een eerder stadium had hij een remise aanbod afgewezen.
Onze laatste hoop was Rob. In een qua stukken gelijke stelling had zijn tegenstander toch meer dreiging én meer tijd op de klok. Als erkend tijdnood specialist hielp de nieuwe ’10 seconden regel’ hem toch niet en ging hij door de vlag.
Al met al een enerverend debuut van het nieuwe team.

Share

Geef een antwoord