UVS 2 – Sneek 2

Het moet niet gekker worden: we staan bovenaan! Maar goed, dat komt voornamelijk door de monsterscore van zaterdag. Vorig jaar hebben we ’n keer moeten slikken (0-8), dit jaar delen we uit! Sorry Ruud, ik kan ’t toch niet laten wat te laten zien (we hadden eigenlijk ook aan déze vette score geen aandacht willen besteden op deze site… had men toch niet begrepen…;-)).

Om te beginnen met Rob, zijn eerste partij dit seizoen: tegen een jonge knaap -die meestal de openingen goed kennen- koos Rob ’n rustige afruilvariant van ’t Frans (of course). Raakte ’n pion kwijt maar wist ’n eindspel remise te houden.

Zie zijn positie hiernaast. Op dit moment stond ’t al 5-0, en ging ik even kijken hoe ’t stond. Ik had ‘m al zien zwoegen, maar zag Rob Lc4 uitvoeren.

Het is direct remise, aangezien uiteindelijk wit niet én de pion kan laten doorlopen én de pion op h2 kan blijven dekken. 1… Lc4+ 2.Kd4 Txb7 3.Pxb7 =

Verder natuurlijk even aandacht voor de topscorers (waarom ook niet); beide 2 uit 2.

Arie kreeg ’n klassieke Tarrasch en het zou interessant zijn geweest Euwe hier ook ‘ns zijn Oordeel en Plan over te laten uitvoeren. Zoals het ging werd ’t ‘n beetje rommelig en nam Arie wat pionnetjes mee. Leek beslissend, maar volgens de analyse had ie ’t erg lastig kunnen krijgen.

Roy is de andere top. ’t Zal niet het hele seizoen wit blijven, maar ’t gaat ‘m goed af. Alweer een Caro-kann, beiden rokeren lang en toch laat Roy de b-pion beslissen; volgens Roy had zwart zijn koning eerst veilig moeten zetten, en dan pas actie ondernemen (al vond ik Tg8 toch ook ’n tamelijk verloren zet (wat doet ie daar?)). Deksel op de neus.

Ik sluit af met m’n eigen partij (Thomas, de volgende keer ben jij aan de beurt!); eerlijk gezegd vond ik die tekenend voor onze hele wedstrijd: we werden niet aan de tand gevoeld. Dat zal vast gaan veranderen.

Share

Geef een antwoord