Philidor 1847 II – UVS 2

Dit jaar moeten we 2 x flink ‘On the Road’… Zaterdag de 15de begonnen we in Leeuwarden; vorig jaar welliswaar thuis maar toch met een zeperd. Dit keer waren wat sterke spelers naar het eerste verschovern (zo hoort dat..) en kregen we ’t eigenlijk op een presenteerblaadje.
Maar we zijn te beleefd geweest. Kon ik zelf al na ’n half uur, met 2 pionnen minder, me gaan concentreren op een alles of niets aanval (uitslag: niets), ook Arno en Willem bleken uiteindelijk het een en ander te hebben laten liggen. Ze mochten hun nullen met wat karaffen wijn zien te vergeten… misschien moet de zweep er de volgende keer aan te pas komen.
Gelukkig zijn de andere nieuwkomers (Arie en Roy) aan hun plicht tegemoet gekomen. Beide wit, maar toch: Arie won “vanuit de opening” op bord 1, Roy achtervolgde en won de dame van zijn tegenstander (tja, Roy, daar moet je toch eigenlijk niet te vroeg mee beginnen ..:-)). Ook Ruud had wellicht te veel energie in de autorit gestoken: ze hadden ’t over ’t Evans-gambiet gehad; volgens Ruud zo’n 20 jaar geleden, maar volgens mij moet je meer in eeuwen denken.. Afijn, gelukkig dat Tsji op dreef was. Dat leverde een mooie wiskundige reeks op: 10011001. Op naar de 255!

Nog even de partij van Jeroen vanaf zet 22. Tot die tijd weinig aan de hand; op zet 22 doet wit wel een erg slechte zet: waar 22 b3 – had gekund om het paard te gaan verdrijven met d4, en de loper vrijheid te geven, kiest Jeroen’s tegenstander voor ’t wat ‘laffe’ f4. Daarna kun je zien hoe deze heerlijk slechte loper uitgebaat gaat worden!

Share

Geef een antwoord