Het nieuwe speeltempo

Op de ALV van de OSBO is besloten dat er met ingang van het komende seizoen binnen de OSBO-competitie met een nieuw speeltempo zal worden gespeeld: 1 uur en 40 minuten + 10 seconden erbij per gedane zet. Uiteraard kan er dan uitsluitend nog met digitale klokken worden gespeeld. Wie vreest dat een partij wel eens erg lang kan gaan duren, kan ik geruststellen: pas als een partij meer dan 120 zetten vergt, zou de totale speelduur van 4 uur worden overschreden, een zeer onwaarschijnlijk scenario.
De KNSB daarentegen zal zeker nog het komende seizoen het oude speeltempo blijven hanteren.

Dit betekent dus dat de UVS-teams 3, 4, 5 en 6 met het nieuwe tempo zullen gaan spelen en dat de UVS-teams 1 en 2 nog het oude tempo blijven gebruiken. Het bestuur beraadt zich over een voorstel om het komende seizoen beide speeltempi toe te staan in de interne competitie zodat we eraan kunnen wennen, met dien verstande dat beide spelers het over de tempokeuze eens dienen te zijn. Als een speler het oude speeltempo van 2 uur p.p.p.p. wil hanteren, wordt dat tempo gebruikt.

Share

Geef een antwoord