UVS 2: NET WÉL

Ok, in Enschede hadden we natuurlijk onze slag al geslagen (6-2 !), maar we waren er niet gerust op : zowel ESGOO (óok 5 matchpunten) als Almelo (4 mp) stonden onder ons. ESGOO moest tegen ’n titelkandidaat, dus dat zou wel snor zitten (…) en Almelo kwam uit tegen Hardenberg dat in theorie ook sterker was.

Er was wat gemor in ons team omdat we voor de zoveelste keer ’n thuiswedstrijd door de neus geboord werden: er moest zonodig weer ’n gezamelijke ronde georganiseerd worden…in Deventer.. En toch denk ik dat dat in ons voordeel heeft gespeeld. Thuis was ’t veel te spannend voor UVS 1 (dat zou ons maar hebben afgeleid) en ’t was goed ’n oogje in ’t zeil te kunnen houden. Als we tegen ASV 1.5 punt zouden halen mocht Esgoo nog met 3.5-4.5 verliezen!

Rob weer wit op 2 (zolang ’t goed gaat krijgt ie Wit!), Ruud zwart op 3 (na z’n match tegen Pepijn natuurlijk onverslaanbaar), Arno op 4 (deed ’t de laatste tijd prima) en ik geloof dat ik ’n beetje ’n strafexpeditie tegen Tsji aan het voeren ben (zwart totdat ie ’n keer wint… vooralsnog geen resultaat, maar HE’LL BE BACK!). Het kan niet zijn dat je maar met 1 kleur wilt spelen… Dat gold eigenlijk ook ’n beetje voor Maarten op 6 (met wit sta je toch gewoon al vóór; dit is pure psychologie: met Wit kun je als eerste het initiatief nemen en dan gaat ’t erom die niet meer te willen afgeven!). Christ 0.5 en Thomas 1 (zo dacht ik…).

Aanvankelijk leek het erop dat ESGOO stand ging houden. Ruud stond wel ok, maar ’t remise-aanbod was prima. Donkere wolken hingen dus weer boven Tsji’s zwarte stelling en Christ had zich nog steeds niet los kunnen werken. Al mijn hoop was dus op Arno (al ’n pion voor), Maarten (ingewikkeld, maar te doen tegen 1760..) en Thomas (degelijk) gevestigd.

Om de handen vrij te hebben bood ik zelf op ’n gunstig moment remise aan en toen waren de eerste 3 halfjes (het eerste doel!) op de bovenste 3 borden al binnen. Eigenlijk wilde er na het 3-de uur al ’n auto naar de Ganzenheuvel, maar daar staken Arno en Maarten ’n stokje voor (en terecht…). Omdat Tsji en Chist ’t zichzelf te moeilijk hadden gemaakt en Thomas er niet doorheen kwam moesten Arno en Maarten (ongewild…) er voor ’n goed resultaat nog even voor gaan zitten. Inmiddels had ESGOO al wat steken laten vallen (er was ’n issue bij ’n bord waar de ESGOO-speler remise claimde vanwege 3x dezelfde stelling… evenwel was de derde keer de andere speler aan zet !! Zelfs de arbiter vergiste zich…), en maar goed ook: Almelo was over ons heen gegaan met ’n overwinning (sic). Dus wij waren veilig. En daarmee konden Maarten en Arno va-banque spelen!

Maarten’s spektakel eindigde in gegoochel: zo sta je ’n pion achter, zo sta je er een voor. ’t Was pijnlijk voor z’n tegenstander, maar ik ben blij dat Maarten weer wat bloed heeft kunnen proeven…

Voor Arno zou het allemaal (stand en zo) niet uitgemaakt hebben; zie maar hoe onverschokken hij z’n extra pion verzilverde en daarbij zelfs Fritz er van langs geeft…!

Kortom: volgend jaar weer 3-de klas en dit keer hopelijk niet zo spannend (en aub toch maar zónder gezamelijke slotronde…!).

Share

1 reactie

  1. Jan van de Westelaken schreef:

    : )

Geef een antwoord