UVS 3: NET NIET

Het scheelde vrijdag in Arnhem aan het eind van de avond precies 3 bordpunten. Weer geen promotie naar de 1e klasse van de OSBO. Terwijl tegelijkertijd ergens anders in Arnhem het 5e team zich plaatste voor promotie en afgelopen zaterdag UVS 1 het kampioenschap van de 3e klasse KNSB binnensleepte, bleef het derde team met lege handen achter. Het kostte achteraf weinig moeite te achterhalen waar het mis is gegaan. Het verlies in de eerste wedstrijd tegen degradatiekandidaat Zutphen zijn we niet meer te boven gekomen. Een wedstrijd waarin kort voor het einde ongeveer iedereen gewonnen stond en alsof het was afgesproken allen bijna simultaan blunderden. Als je zoveel gewonnen stellingen in een wedstrijd verblundert, dan verdien je het ook niet om kampioen te worden. Zutphen komen we volgend seizoen zeker niet tegen omdat zij zijn gedegradeerd. Volgend seizoen wordt dus een makkie!

Tegen Koningswaal moest er vrijdagavond gewonnen worden en als dan WDC zou verliezen was het kampioenschap voor ons een feit. Bij een gelijkspel van WDC uit Duiven tegen de Toren , zou UVS 3 minstens met  7,5 bordpunten moeten halen tegen Koningswaal om toch nog kampioen te zijn. Rond 23.00 uur had WDC al 4 punten binnen en had Frans vd H al een tijdje door, waarom zijn tegenstander tot nu toe alle partijen gewonnen had. En dus was rond 23.00 u de kampioen bekend en dat was niet UVS 3.  Mocht er iemand al last van spanning hebben gehad, dan was dat na dit bericht wel over.

In de loop van de avond leek het dat we eenvoudig van Koningswaal uit Beuningen zouden winnen. Ismail won met zijn favoriete “ London system” binnen een half uur, en dat was ook ongeveer het moment waarop Frans vd H besefte,  dat hij helemaal verloren stond.  (1 – 1). Geen nood, want op dat moment leek het erop dat Elwin, Lambert, Klaus en Ruud v R voor de winst konden gaan, terwijl de stellingen van Mathijs en Marcel K  niet echt minder waren. Jammer dat Klaus zich behoorlijk vergistte in een volledig gewonnen stelling, waardoor hij alsnog verloor.  Ook Elwin liet zich door oud UVS-er Phillippe verrassen en had daarna nog enige moeite om remise te houden. Ruud had ondertussen vrij eenvoudig gewonnen. (2,5 – 1,5).  Mijn tegenstander maakte het mij op het laatst nog vrij eenvoudig door een loper cadeau te doen in een duidelijk mindere stelling voor hem. Marcel en Mathijs hadden ondertussen berust in remise.  Al met al ging het toch niet echt gemakkelijk. Volgend jaar promoveren we!

UVS 3  –  Koningswaal  4,5 – 3,5

Share

Geef een antwoord