UVS5 net geen kampioen, wel promotie

foto: ASV

Ten derde male moesten wij de reis naar ASV ondernemen. Nu voor de slotronde tegen mede koploper PION5 uit Groesbeek, die qua gemiddelde rating veel sterker was. Na een spannende strijd werd een 3 – 3 resultaat geboekt: met 1 bordpunt meer werd Pion kampioen.
Op bord 3 verdwenen bij Harrie de stukken als sneeuw voor de zon van het bord en een vlotte remise als gevolg. Frans kreeg op bord 1 een ongewone opening waar hij geen goed anrwoord op wist. Een paardenvork gaf de doorslag en even later gooide hij de handdoek in de ring. Wim van de B stond 2 pionnen achter,maar wist de verkregen ruimte maximaal te benutten en behield zijn 2 torens tegen loper en paard voor zijn opponent. Deskundig manoeuvreerde hij naar winst.
Rob verzeilde bij een in stukken gelijke stand, helaas in de voor hem niet onbekende tijdnood en ging door de vlag. Onno leverde wederom een puike prestatie door met de witte stukken langzaam maar zeker een overwicht op te bouwen en middels een loperoffer de partij in zijn voordeel te beslissen.
Als enige speler in de vierde klasse behaalde Onno een 100% score, 6 uit 6. Zie bijgaand zijn partij.
Toby stond moeilijk maar zeker nog niet verloren, maar met nog 4 minuten op de klok was remise het maximum haalbare.

Share

Geef een reactie