Play the Morra!

Het Morra-gambiet, je moet ervan houden, je moet er vooral de energie voor hebben, en wat je er ook van vindt, het levert spektakel op. Wit en zwart balanceren op het slappe koord, elke onachtzaamheid kan fataal zijn. Dat blijkt ook in deze partij: zwart voert een op het oog normale Siciliaanse zet uit, maar het blijkt een verliezende. Wit offert 3 hele stukken voor een onstuitbare mataanval….

Share

2 reacties

  1. Pepijn van Erp schreef:

    Alle hulde aan Ruud, dat hij voor het offer ging, want ’t was niet echt helemaal uit te rekenen. Grappig is dat 12.Lxe6 een nieuwtje blijkt te zijn. Ik kwam nog een correspondentiepartij tegen waarin wit het niet zag …

    Ik had nota bene wel naar 12.Lxe6 fxe6 13.Pd5+? gevolgd door Pf5+ gekeken voordat ik 11… b5 speelde.

  2. Dennis Breuker schreef:

    Wow, wat een offerfestijn. Ik zie dat ik tegen Ruud maar geen Morra moet aannemen, of — beter nog — geen Siciliaans moet spelen!

Geef een reactie