UVS Snelschaakkampioenschap 2012

Met groot machtsvertoon heeft Tjapko Struik de titel opgehaald. De gevestigde orde werd door Tjapko volledig overhoop gehaald. Met een totaalscore van 15 uit 15 liet hij de ex-kampioenen Joost (2e)en Anton(3e) ver achter zich.

De winnaars in de overige groepen zijn: Jeroen, Wouter/Klaus, René, Mathijs, Bart de Kort en Erik van Oosterhout.

[vimeo width=”480″ ]http://vimeo.com/38911145[/vimeo]

Volledige uitslag finale:

Groep 1

1. Tjapko  Struik                8

2. Joost Retera                 4

3. Anton van Rijn             3

4. Guido van Mierlo       2,5

5. Lars Kurstjens              2,5

Groep 2

1. Jeroen  Clermonts     6

2. Thomas Willemsen    4

3.Ruud van de Plassche       4

4/5. Willem Blankert      3

4/5. Sander Bogaard      3

Groep 3.

1. Wouter Dinjens          5,5

2. Klaus Wüstefeld         4,5

3. Bart van Leeuwen      3,5

4. Theo Felet                     3,5

5. Marcel Verstappen   3

Groep 4

1. René ten Bos                   7,5

2. Michiel de Kruyf         5

3. Tsjisang Cheung          4,5

4. Ismail Jamshedy         3

5. Wim de Jong                0

Groep 5

1. Mathijs Broeren         6

2. Lambert Hofman        6

3. Rob Schoppema         3,5

4. Bert-Jan Boer               3

5. Ruud van Roosmalen               1,5

Groep  6

1. Bart de Kort                  8

2. Christ Verstegen        5

3. Onno Marres               4,5

4. Toby van Scheijndel  2,5

5. Frans Nijenhuis           0

Groep  7

1. Erik van Oosterhout  6

2. Twan Belgers              5

3. Thei van Laanen          5

4. Gunnar Jendis             3,5

5. Sjoerd Sytema             3

6. Rob Lubbers                 3

7. Jaap Stork                    2

8. Arjan Schoonen          0.5

Share

6 reacties

 1. Jan van de Westelaken schreef:

  15 uit 15? Wow, hopelijk heeft hij zich niet verveeld… Wacht maar tot ik weer eens een keer meedoe met het snelschaken ; )

 2. Theo Felet schreef:

  Mis de uitslag van de overige schakers, is ’t nog mogelijk om die te plaatsen? @ Jan V/D W. Ha ha ha van 2min. +12 sec increment zeker.

 3. Marcel Verstappen schreef:

  Helaas voor Klaus iets te veel eer: als ik van Wouter had gewonnen in de laatste ronde, dan zou hij de groepswinst met Wouter gedeeld hebben. Dat gunde ik de ‘koning van het doorspelen’, de man bij wie het woord ‘opgeven’ niet voorkomt in zijn vocabulaire en tot ontsteltenis van sommigen (hè Bart!) daarvoor ook nog eens wordt beloond, niet.

 4. Klaus Wüstefeld schreef:

  Ja Marcel, ik zal je even uitleggen, waarom Lambert als winnaar van groep 3 Wouter/Klaus opschrijft. Het gaat daarbij niet om de partijen met jou of met Bart, want dat ging allemaal correct. De partijen met Bart waren overigens bijzonder curieus , de ene partij won ik, de andere partij won Bart (beide partijen door Koning pakken) Maar om die partijen gaat het niet.
  Ik heb Lambert namelijk gevraagd of het juist is, dat er in de onderlinge partij tussen Wouter en mij remise gegeven werd terwijl ik de Koning van Wouter pakte.Omdat ik met mijn Toren gewoon zijn Koning pakte had winst voor mij ingevuld moeten worden. Door die uitslag zouden Wouter en ik gelijk eindigen.
  Beoordeel het zelf maar eens. Ik zal je de zettenreeks aangeven , die beslissend waren. Zet de volgende stand maar eens op je schaakbord: Klaus(Wit)Ke5,Te4 Wouter (Zwart) Ke7,Dh2,Lc4,b5 en h6 . Het gaat eigenlijk alleen maar om de beide Koningen, de dame en de Toren (De andere stukken herinner ik me ongeveer en er waren waarschijnlijk nog wat meer stukken. Maar afijn : als je de stukken heb opgesteld,zie je dat Zwart schaak geeft Dh2+. Wit speelt daarop Kd4 en zet daarmee tegelijk de zwarte Koning schaak. Wouter speelde toen à tempo Dd6+, waarna ik de zwarte Koning met de Toren pakte. Niet leuk voor Wouter, maar als er de regel gesteld wordt, dat de Koning pakken de winst betekent, dan zie ik geen reden om remise in te vullen als uitslag. Bij Winst tegen Wouter kom ik dan op een gedeelde eerste plaats. Ik kan mij voorstellen, dat Lambert daarom (waarschijnlijk met enige aarzeling) Wouter/Klaus als uitslag invulde. Maar bekijk zelf de stelling nog eens ( misschien ook andere clubleden ). De Koningpakker wint toch ?

 5. Jan van de Westelaken schreef:

  Klaus, het partijverloop dat jij beschrijft komt volgens mij uit jouw eerste partij tegen Bart, niet die tegen Wouter…

 6. Klaus Wüstefeld schreef:

  Hoi Jan , Wouter ( en andere belangstellenden ) , ik weet bijna zeker, dat de genoemde partij uit de tweede serie partijen kwam ( dat we de tweede keer tegen dezelfde spelers moesten). In die tweede reeks had ik 3x te maken met Koning pakken. (1) Bart pakte mijn Koning, toen ik een pion verschoof (om dame te halen) (2) Ik pakte de Koning van Marcel,toen hij de Koning op een verkeerde plek zette en (3) ik pakte (volgens mij dan) de Koning van Wouter in de ter sprake zijnde stelling Ik weet zeker, dat die stelling remise gegeven werd en dat kan bijvoorbeeld nooit tegen Bart geweest zijn, want tegen Bart maakte ik 1-1. Maar jongens , weet je wat: ik geef het op, ik gooi de Koning om! ik heb gezegd, wat ik dacht en wat mijn overtuiging was. Laat ik zeggen,dat ik niet uitsluit, dat ik een vergissing maak. Wouter is de winnaar in de groep !
  Hiermee sluit ik de discussie af zonder wrok of iets wat daarop lijkt.

Geef een antwoord