UVS3: balen

Het was erg stil in de auto op de terugweg vanuit Duiven. Gelukkig was er nog “Casa Luna” op de radio, een praatprogramma van  00.00 tot 2.00 uur. En gelukkig duurde de reis bijna een uur, wat erg lang is voor stukje snelweg van ongeveer 20 km. Maar ja, waarom snel naar huis rijden?   Die partij heb je nu wel genoeg bekeken en een hele lege snelweg, daar moet je zo lang mogelijk van genieten. Na ongeveer een halfuur werd de stilte toch doorbroken en barstten de opgekropte emoties er uit. Zoals het verloop van de  partijen niet was bij te houden, zo lukte het mij ook niet een goed verslag te maken van alles wat er uitgegooid werd. Het was voldoende om af en toe een beetje te voeren en de kakofonie was niet van de lucht. Ik zal proberen weer te geven, wat ik allemaal hoorde:

 • Het grillige verloop van de wedstrijd werd aangehaald.
 • Het eerste halfuur werd er al op 2 borden vreselijk geblunderd, dat betekende nog geen paniek, tenslotte speel je met z’n achten, maar je staat wel al erg vroeg met 2-0 achter.
 • Ook de loterijpapiertjes werden nog even doorgenomen. Niemand met de juiste uitslag. Alle inzenders hadden op een grote overwinning ingezet. Onze totalisator was de enige die zich in de handen wreef met een beetje vuil aandoend  lachje.
 • Met nog een kwartier te spelen leek het allemaal hosanna.
 • Bij 3 partijen bepaalde de vlag de uitslag, hoewel volledig ten onrechte , leverde het 1,5 punt op i.p.v. 3.
 • Als Duiven de volgende wedstrijd verliest en wij winnen, zijn we misschien  toch nog kampioen.
 • Als  UVS 2 niet degradeert uit de KNSB, dan hebben wij toch nog promotiekansen.
 • Het verschil met WDC blijft 1 punt.

Hiermee is de uitslag van WDC- UVS 3 duidelijk.

Nadat iedereen uitgestapt was, heerste er echte stilte.

Share

1 reactie

 1. Bart schreef:

  Lambert in de verkeerde auto op de heenweg en Frans had blijkbaar ook niet helemaal goed geluisterd toen we het over snelschaken aan het einde van een partij hadden. Maar ja, zo gaat het nu eenmaal.

  Goed dat UVS3 aankomende maandag kan oefenen met snelschaken. Tot maandag.

Geef een antwoord