UVS 5 duidelijke winnaar van stadsderby tegen SMB 5

De voortekenen leken minder gunstig. Drie vaste krachten waren niet beschikbaar en ook invallers waren niet te vinden.  Waar haal je  als eenvoudige teamleider een zesde speler van- daan?  De reddende engel was Jan van de Westelaken, die per hoge uitzondering wilde meedoen.

De uitslag doet een gemakkelijke avond vermoeden in de nieuwe speellocatie van SMB. Niets is minder waar, na ruim 2 uur spelen kon het nog alle kanten op. Alleen onze tijdnoodspecialist Rob had al een uur meer nagedacht dan zijn tegenstander. Wat ik in stilte gehoopt had gebeurde, invaller Jan bracht na 3 uur spelen aan bord 3 het eerste punt binnen. Ondergetekende speelde tegen de enige echte dame in de zaal, een plus van 2 pionnen was niet genoeg voor de winst, wist het nog net remise te houden.

Rob L. was met een speciale actie bezig, hij had nog 20 seconden en zijn tegenstander ruim 35 minuten. Zijn actie bestond uit het ophalen van alle pionnen van zijn tegenstander. Dit lukte met nog 5 seconden over, hierin haalde Rob 2 dames op het bord maar ging door de vlag, maar wederom een half punt. In het laatste half uur ging het plots snel. Eerst won Toby met zwart op bord vier. Onno had een bijzondere avond, hij speelde tegen een blinde tegenstander en moest telkens hardop de zetten herhalen en de stand op de klok doorgeven.  De  UVS toeschouwers zagen het somber in.  Onno had nog een toren en een loper tegen twee torens bij een gelijk aantal pionnen. Waarschijnlijk door vermoeidheid bij zijn tegenspeler en onder tijdsdruk deed deze enige zwakke zetten en gaf op. Frans op bord 1 was met langst bezig met beiden minder dan 10 minuten op de klok dacht Frans een beslissende mataanval te hebben gedaan. Zijn tegenstander gaf op om direct van omstanders te horen te krijgen dat bij een en ander nog had kunnen weerleggen.

Kortom 1 – 5 winst. Was getekend Jaap S.

Share

Geef een reactie